Gabriel Oprea: Suntem obligați să definim o viziune pe termen lung pentru România

UNPR a lansat în dezbatere publică cinci teme majore din programul național „Siguranță și prosperitate pentru România”

Gabriel_Oprea_SZ

Uniunea Națională pentru Progresul României (UNPR) a lansat, marți, spre dezbatere publică cinci teme din programul său național „Siguranță și prosperitate pentru România”.

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat că temele sunt următoarele: renașterea națională, funcționarea statului, rolul României în lume, funcționarea economiei și noul stat social. „La aproape o sută de ani de la Unirea din 1918 consider că suntem obligați să definim o viziune pe termen lung pentru România. UNPR își asumă această misiune și invită toate partidele la un dialog onest pe aceste teme”, a spus președintele UNPR, Gabriel Oprea, într-o conferință de presă.

El a precizat că prima temă, renașterea națională, se referă la restabilirea echilibrului demografic și este strâns legată de valorile familiei. „Ne propunem guvernarea orientată spre familii și nu spre indivizi. Ca măsuri concrete propunem susținerea familiilor cu copii, nu atât prin stimulente directe, cât prin servicii publice de calitate. De exemplu, creșterea numărului de creșe publice, care să poată îngriji copiii de la vârsta de un an, extinderea programului «Școală după școală», gratuit până la ora 18,00”, a menționat Oprea.

În ce privește funcționarea statului, liderul UNPR a propus creșterea salariilor în sistemul public în paralel cu reorganizarea sistemului. „Funcționarea economiei este o altă temă vitală pentru România. Viziunea pe care UNPR și-o asumă este consolidarea competitivității economiei naționale, ținând cont de atuurile și de oportunitățile pe care le avem ca țară. Sunt cinci pârghii pe care le putem acționa în beneficiul României: un Cod fiscal care să încurajeze investițiile, facilități pentru încurajarea capitalului românesc, protejarea resursei umane înalt calificate, agricultura și dezvoltarea transporturilor”, a menționat Oprea.

Întrebat despre adoptarea Codului fiscal, Gabriel Oprea a spus că UNPR va vota Codul fiscal alături de coaliția de guvernare din care face parte. „Suntem convinși că discuția tehnică de joi pe tema Codului fiscal va debloca dialogul și se va găsi o soluție tehnică împreună cu toate partidele. Aceste discuții vor avea un rezultat, apoi se va lua o decizie politică. UNPR va vota în Parlament ca întotdeauna cu coaliția de guvernare din care face parte. La discuția de joi reprezentanții UNPR vor participa fără niciun mandat”, a spus Gabriel Oprea. El a adăugat că „dincolo de orice interes politic, aceste discuții vor debloca dialogul și se vor încheia cu un acord politic între toate partidele”.

Valeriu Motoc

NICIUN COMENTARIU