21.2 C
București
marți, 11 mai 2021 - 22:02

Gabriel Oprea se bucură de notorietate și apreciere printre români

Institutul Român pentru Evaluare și Strategie (IRES) a realizat, într-un raport de cercetare privind securitatea națională, notorietatea și încrederea românilor în vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea

Oprea_MAI_SZ

Nu mai puțin de 49% dintre români consideră că Guvernul Ponta a reacționat într-o manieră bună și foarte bună la problemele de securitate națională, 77% dintre aceștia știu că aceste probleme sunt gestionate de ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate națională, iar 28% dintre aceștia au multă și foarte multă încredere în acesta.

Astfel, la întrebarea “Ce părere aveți despre modul în care Guvernul Ponta a reacționat la problemele de securitate națională?” , 36% dintre repondenți au apreciat reacția Executivului drept “bună”, în timp ce 13% au considerat “foarte bună” maniera în care a răspuns Guvernul Ponta.

foto_sondaj1La întrebarea “Știți cine este ministrul Afacerilor Interne în Guvernul Ponta?“, 70 la sută dintre participanții la sondaj au răspuns pozitiv.

foto_sondaj2Întrebați “Cine este ministru de Interne în Guvernul Ponta?”, 77% dintre cei chestionați au răspuns: Gabriel Oprea.

foto_sondaj3

La întrebarea “Câtă încredere aveți în Gabriel Oprea, Viceprim-ministru și Ministrul Afacerilor Interne?“, 21 dintre repondenți au arătat că au multă încredere în acesta, iar 7 la sută au arătat că au foarte multă încredere. Mai mult, majoritatea participanților la sondaj (33%) au spus că activitatea vicepremierului Gabriel Oprea este mai bună comparativ cu activitatea miniștrilor de interne din guvernele trecute.

foto_sondaj5

Andrei Tudor