12.8 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 13:01

Gabriel Oprea, scrisoare către ministrul de interne francez

spot_img

Vicepremierul pentru securitate naţională şi-a exprimat compasiunea pentru victimele atentatului terorist de la Paris şi pentru familiile acestora, într-o scrisoare adresată omologului său francez, Bernard Cazeneuve

Oprea_MAI_SZ

Vicepremierul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, i-a transmis un mesaj de condoleanţe omologului său francez, Bernard Cazeneuve, arătând că atacul terorist de miercuri a fost îndreptat şi împotriva forţelor de ordine care au intervenit.

Redăm, în continuare, conţinutul scrisorii adresate oficialului francez:

Domnule ministru,

Drag coleg,

Am aflat cu profund regret vestea tragicului atentat terorist de la sediul redacției publicației franceze Charlie Hebdo care s-a soldat cu victime printre concetățenii dumneavoastră.

În aceste momente grele, doresc să vă asigur, în calitate de viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, de solidaritatea și sprijinul poporului român. Gândurile mele se îndreaptă în primul rând către familiile îndoliate, cărora le transmit sincerele mele condoleanţe.

Acest act de o agresivitate extremă a fost îndreptat nu numai împotriva reprezentanților presei, ci și a forțelor de ordine chemate să contracareze acțiunile teroriste din zonă. Moartea polițiștilor francezi reflectă încă o dată angajamentul, curajul și asumarea cu riscul vieții a îndeplinirii rolului de apărători ai cetățenilor în fața amenințărilor de orice natură.

Pierderile de vieţi omeneşti și impactul dureros resimțit de poporul francez la momentul atentatului ne-au arătat încă o dată dimensiunea violentă și îngrijorătoare a fenomenului terorist.

Vă asigur, domnule ministru, că suntem alături de dumneavoastră în toate demersurile legate de combaterea cu fermitate a acestui flagel care pune în pericol esenţa democraţiei şi a civilizaţiei.

Vă rog să primiţi, domnule ministru, expresia profundei mele compasiuni.

 Gabriel Oprea – viceprim-ministru pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne