3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 14:07
No menu items!

Gabriel Oprea: România a arătat, în 10 ani, că este şi furnizor de securitate în NATO, nu doar beneficiar

spot_img

Gabriel_Oprea_SZ

România a demonstrat în ultimii 10 ani că nu este doar un beneficiar, ci şi un furnizor permanent de securitate în cadrul NATO, a declarat, luni, la simpozionul “Extinderea NATO în 2004: un deceniu de contribuție robustă, responsabilitate și angajament pentru o nouă Alianță”, organizat la Palatul Parlamentului, ministrul de interne, Gabriel Oprea, vicepremier pentru securitate națională.

România şi celelalte ţări membre NATO participă la păstrarea celor mai înalte garanţii de securitate care pot fi oferite în acest moment, însă rolul nostru nu se opreşte aici. Consider că noi, membrii NATO, avem datoria să transmitem valorile şi principiile care ne aduc împreună, avem datoria de a proiecta nu doar puterea acestei Alianţe, ci şi forţa ideilor care o animă.

Gabriel Oprea

ministru de interne, viceprim-ministru pentru securitate naţională

Gabriel Oprea a arătat că România a demonstrat în ultimii 10 ani că nu este doar un beneficiar, ci şi un furnizor permanent de securitate în cadrul NATO.

Nu poţi să fii într-o alianţă dacă nu ai o contribuţie şi nu poţi pretinde garanţii pentru securitate dacă nu eşti gata să participi la rândul tău cu resursele tale pentru asigurarea acestei securităţi. Nu poţi cere drepturi dacă nu îţi asumi responsabilităţi (…). România a demonstrat în aceşti 10 ani că nu e doar un beneficiar, ci şi un furnizor permanent de securitate în cadrul NATO.

Gabriel Oprea

ministru de interne, viceprim-ministru pentru securitate naţională

La simpozion au mai participat premierul Victor Ponta, ministrul apărării, Mircea Dușă, ministrul de externe, Titus Corlățean, şi foştii preşedinţi Ion Iliescu şi Emil Constantinescu.

Daniela Marinescu