3 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 16:15
No menu items!

Gabriel Oprea reiterează ideea introducerii votului de la 16 ani

spot_img

Președintele UNPR a arătat că formațiunea politică pe care o conduce sprijină tinerii prin intermediul unor proiecte precum “Primul loc de muncă”, dar și categoriile sociale mai puțin avantajate, prin taxa de solidaritate

Gabi_Oprea_SZ

Președintele UNPR Gabriel Oprea a reiterat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă la Iași, necesitatea introducerii votului de la 16 ani.

Aflat la Iași pentru a lua parte la reuniunea zonală a partidului pe Regiunea I Nord-Est, Gabriel Oprea a precizat că formațiunea politică pe care o reprezintă este un partid al generației tinere, cu foarte mulți membri tineri.

Vrem să introducem votul de la 16 ani. Este inițiativa din 2010 a senatorului Toma (Ion Toma-n.r.). Considerăm că, dacă de la 16 ani tinerii sunt impozitați, atunci când lucrează legal, pot să-și marcheze viitorul. (…)Avem și legea primului loc de muncă, în care statul ajută societățile care angajează tinerii care termină o formulă de școală, tinerii între 16 și 29 de ani. Cred că e important să îi ajutăm pe tineri. Este o lege foarte importantă și credem că vom avea votul politic de la toate formațiunile politice să trecem această lege.

Gabriel Oprea
președinte UNPR

Un alt proiect al UNPR reamintit de Gabriel Oprea vizează taxarea marilor averi. El a precizat că “peste 85 la sută dintre români doresc taxarea marilor averi”. Oprea a adăugat că astfel de impozitări se fac și în alte țări mai dezvoltate decât România.

Președintele UNPR a subliniat necesitatea majorării salariilor pentru angajații din sistemul medical și pentru cei din învățământ și le-a vorbit celor prezenți despre proiectele partidului pe agricultură, apărare, mediu și economie.

Trebuie să propunem și să dezvoltăm proiecte prin care să susținem agricultura României. UNPR are deja proiectul “Prima fermă”, care încurajează tinerii fermieri să pornească o afacere. Interesul Național înseamnă și limitarea exportului de materie primă și încurajarea exportului de produse finite. Susținem creșterea numărului companiilor care produc în țară.

Gabriel Oprea
președinte UNPR

Gabriel Oprea a subliniat că UNPR va susține toate deciziile  guvernamentale și inițiativele legislative care sunt în acord și pe care le va pune în aplicare în interesul românilor, “nu în favoarea unui partid sau a altuia, nu în favoarea unor companii, ci pentru a fi de folos românilor și României”.

În calitatea pe care o dețin în guvern, de vicepremier pentru securitate națională, pot să vă asigur că România este un stat sigur, care generează stabilitate și securitate. Noi așteptăm toți românii care doresc seriozitate, stabilitate și securitate, să vină să se înscrie în UNPR.

Gabriel Oprea
președinte UNPR

R.D.