19.8 C
București
luni, 2 octombrie 2023 - 14:11
No menu items!

Gabriel Oprea: Raed Arafat va verifica modul de acțiune în cazul femeii care s-a aruncat de pe bloc

spot_img

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, a declarat că i-a cerut secretarului de stat Raed Arafat să verifice modul în care s-a acționat de către autoritățile abilitate în cazul femeii care s-a sinucis după ce a stat peste 30 de ore pe o clădire

Oprea_Duster_ISU

I-am dat sarcină și chiar verifică modul cum s-a acționat în acel caz, unde a fost și presa, au fost toate autoritățile. Este complicat în momentul când cineva dorește să își ia viața (…) Domnul doctor Arafat are o echipă care cercetează în momentul de față și sunt convins că în scurt timp se vor da rezultatele acestui control.

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne

Ministrul Oprea a adăugat că România are proceduri standard europene în această privință, iar din statistici rezultă că cele mai multe astfel de cazuri, de negociere cu persoane care amenință să își ia viața, procedurile derulate au rezultat pozitiv.

Este complicat să previi când cineva vrea să își ia viața din diferite motive. Cel mai important lucru și cel mai ușor, trebuie să investim acolo unde oamenii trebuie apărați. Mă refer la catastrofe, la calamități, unde fără voia lor, din păcate cutremure sau alte calamități, trebuie să asigurăm toată logistica, să putem să prevenim acolo unde li se pune viața în pericol oamenilor.

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne

O femeie s-a aruncat, vineri, de pe o clădire de pe strada George Enescu nr. 7 din sectorul 1, după ce a amenințat, timp de 35 de ore, că se va sinucide. Căzătura i-a fost fatală. Poliția Capitalei a declarat că negociatorii au încercat să o convingă să coboare, că a fost adusă și familia, și un preot, dar situația dânsei era destul de delicată. Femeia nu a vrut să discute nici cu soțul ei, nici cu prieteni sau alți cunoscuți. La fața locului au fost trimise o ambulanță și un echipaj de pompieri. Femeii i s-a adus mânacre și apă.

Echipajele ISU au adus și o saltea specială pentru astfel de situații, însă nu a fost umflată pentru că femeia a început să se agite când a văzut-o și exista riscul ca aceasta să sară tocmai din acest motiv. El a mai precizat că se va analiza de către comisia ISU care verifică desfășurarea acestui caz de ce perna respectivă a fost adusă abia după 30 de ore de când femeia s-a urcat pe acoperișul clădirii.

S.M.