20 C
București
luni, 14 iunie 2021 - 20:52

Gabriel Oprea: Progresele muncii DNA au impact direct pentru gradul de securitate al țării

spot_img

Ministrul de interne a spus că va sprijini în continuare munca procurorilor

Oprea_gabi

Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a susținut, la bilanțul activității DNA pe anul 2014, că instituția a demonstrat că are capacitatea de a investiga cauze complexe care privesc persoane din orice zonă.

„Înainte de evaluarea de azi am avut confirmarea rezultatelor obținute anul trecut de DNA odată cu publicarea rapartului MCV. Aprecierile pozitive consemnate nu au constituit o surpriză, știm că DNA este instituție consolidată, cu performanțe certe”, a spus Gabriel Oprea.

Ca structură specializată de investigare a corupției, DNA a demonstrat că are capacitatea pentru cauze complexe care privesc persoane din orice zonă

Gabriel Oprea
vicepremierul pentru securitate națională

Gabriel Oprea a apreciat că progresele muncii DNA „au impact direct pentru gradul de securitate al țării”, motiv pentru care „am asigurat mereu sprijinul pentru resurse umane și materiale pentru întărirea capacității operationale a instituției”. „Am detașat peste 40 de polițiști judiciari la DNA. Acum sunt 203. Încrederea cetățenilor în DNA se situează pe trend ascendent și este meritul  muncii dumneavoastră”, a mai spus Gabriel Oprea.

Andrei Tudor