Gabriel Oprea: Polițiștii violatori nu mai pot face parte din Poliția Română

Vicepremierul pentru securitate națională a arătat vineri că este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român

Oprea_drapel

Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea condamnă faptele agenților de ordine publică de la Poliția Călărași, acuzați că au violat o adolescentă de 15 ani. Ministrul a precizat, vineri, că, ”indiferent de decizia pe care instanța de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română”. De altfel, cei doi agenți reținuți de procurori au fost trecuți în rezervă.

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), ministrul Gabriel Oprea a fost informat joi seara despre situația înregistrată la Poliția Călărași, unde doi agenți de Ordine Publică au fost identificați și reținuți de colegii lor, sub acuzația de viol, comis asupra unei minore în vârstă de 15 ani.

Vicepremierul Gabriel Oprea și Ministerul Afacerilor Interne condamnă ferm astfel de fapte care sunt de neacceptat pentru niciun cetățean şi, cu atât mai mult, pentru un angajat al Poliției Române.

Având în vedere gravitatea faptelor de care sunt acuzați, cei doi polițiști au fost trecuți în rezervă, urmând a răspunde penal pentru faptele săvârșite. Cei doi vor fi prezentați astăzi (vineri – n.r.) instanței cu propunere de arestare preventivă.

Ministerul Afacerilor Interne
comunicat de presă

Indiferent de decizia pe care instanța de judecată o va lua, cei doi nu mai pot face parte din Poliția Română. Situația este intolerabilă și total nedemnă pentru calitatea pe care aceștia au avut-o. Este regretabil că astfel de oameni au purtat uniforma statului român și au jignit, prin faptele lor, munca celor aproape 60.000 de polițiști care lucrează în Poliția Română.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

Vicepremierul Gabriel Oprea dorește să asigure cetățenii că în Ministerul Afacerilor Interne nu există toleranță pentru cei care încalcă legea sau pentru cei care disprețuiesc munca de zi cu zi a miilor de angajați cinstiți și corecți, aducând prejudicii grave Poliției Române, se mai precizează în comunicatul de presă al MAI.

Raluca Dan

NICIUN COMENTARIU