28.9 C
București
joi, 18 august 2022 - 14:12
No menu items!

Gabriel Oprea poate fi urmărit penal, după votul favorabil din Senat

spot_img

Senatorii au votat pentru ridicarea imunității lui Gabriel Oprea pentru a fi urmărit penal de procurorii DNA în dosarul privind folosirea escortelor de la Poliția Rutieră.

Senatorii au decis, miercuri, ridicarea imunității și încuviințarea începerii urmăririi penale a lui Gabriel Oprea cu 102 voturi „pentru” și 30 „împotrivă”. De asemenea, a fost un vot anulat.

Votul secret, cu bile, potrivit regulamentului, a fost dat de 133 de senatori, din 165 prezenți, pentru aprobrea solicitării fiind necesar ca jumătate plus unu din cei prezenţi să voteze „pentru”. PNL şi PSD au anunţat că vor vota pentru încuviinţarea solicitării DNA. 

Înainte de începerea votului, liderul UNPR, Gabriel Oprea, i-a îndemnat, în diiscursul său de la tribuna Senatului, pe colegii săi senatori, să dea curs cererii DNA de urmărire penală.

Referitor la suspiciunile privind abuzul în funcţie, nu am cerut şi nu am avut nimic în plus faţă de alţi miniştri de interne, alţii sunt aici în sală, nu am abuzat de funcţie, nu am beneficit de drepturi şi privilegii în afara legii şi mă consider nevinovat. Toate argumentele care demonstrează ce spun azi vor fi prezentate pe larg în fata magistraţilor. Cer să votaţi pozitiv cererea privind încuviinţarea urmăririi penale, este datoria procurorilor să verific orice suspiciune de încălcare a legii. Este în interesul meu că adevărul să iasă la lumină în cel mai scurt timp

Gabriel Oprea
președintele UNPR

Valeriu Motoc