7.8 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 1:06

Gabriel Oprea: Pensiile militare nu sunt pensii speciale și nici vreun privilegiu

spot_img

Vicepremierul pentru securitate națională a precizat, vineri, că Legea pensiilor militare este o măsură reparatorie și necesară pentru cei care își dedică viața și cariera domeniului securității naționale

oprea_mai

Vicepremierul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a declarat vineri că Legea pensiilor militare, adoptată de Guvern în ședința de joi, reprezintă o măsură reparatorie și necesară pentru cei care își dedică viața și cariera domeniului securității naționale.

Legea pensiilor militare pe care am adoptat-o în Guvern este o măsură reparatorie și necesară pentru cei care își dedică viața și cariera domeniului securității naționale.

Am fost și rămân un susținător al intereselor legitime ale militarilor români, ale polițiștilor, jandarmilor, pompierilor și ale tuturor funcționarilor cu statut special care lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, pentru români și pentru România.

În cazul acestor oameni, nu este vorba de pensii speciale sau de privilegii, ci de recunoașterea pe care societatea o datorează celor care îmbracă haina militară și își slujesc țara sub jurământ. Așa se întâmplă în fiecare stat NATO, iar România are obligația de a-și trata militarii cu aceeași onoare și recunoștință. O carieră militară înseamnă foarte multe constrângeri și privațiuni, pe care alte profesii nu le au.

 Pentru cei care muncesc zeci de ani în acest sistem, suntem obligați să asigurăm o pensie demnă.

Pentru concretizarea acestui proiect de lege, am colaborat foarte bine cu șefii instituțiilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională.

La proiect au lucrat specialiști din aceste instituții și am lucrat, de asemenea, foarte bine, cu toate asociațiile rezerviștilor și militarilor în retragere, cu sindicatele din Poliție și Corpul Național al Polițiștilor.

Pe toți i-am asigurat că nimeni nu va pierde drepturile câștigate. Iar acest lucru l-am introdus în noua lege!

Și în 2010 m-am bătut pentru ca pensiile militarilor, să nu fie afectate de deciziile politice de atunci și nu am să mă dezic niciodată de acest principiu, pentru că înainte de orice funcție și demnitate pe care am avut-o sau o voi avea în stat, rămân UN MILITAR ROMÂN și sunt mândru de asta!

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

R.D.