13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 3:16

Gabriel Oprea: Patriotismul nu este o haină de sărbătoare, ci o stare de spirit

spot_img

Premierul interimar Gabriel Oprea susține într-un mesaj de Ziua Drapelului Național că fiecare român trebuie să dovedească atașament față de valorile naționale

Gabriel Oprea 2

Ziua Drapelului Național, 26 iunie, este un moment în care, mai mult ca oricând, trebuie să reflectăm la simbolistica drapelului național, la istoria acestei încercate țări și mai ales la contribuția valoroasă pe care fiecare dintre noi o putem avea la construirea viitorului ei. În inima fiecărui român, dovedirea atașamentului față de valorile naționale trebuie să ocupe un loc aparte, mai ales acum, în zilele noastre, când provocările externe sunt de natură a știrbi, poate, însemnătatea lor.

Gabriel Oprea, prim-ministru interimar

În calitate de prim-ministru interimar și de viceprim-ministru pentru securitate națională, Oprea consideră că în instituțiile statului trebuie să se acorde o mai mare atenție valorilor naționale. De asemenea, Oprea îi îndeamnă pe români să onoreze și să cinstească eroii care s-au jertfit apărând democrația și libertatea de care ne bucurăm azi.

În opinia lui Gabriel Oprea, “patriotismul nu trebuie să fie ca o haină de sărbătoare”, ci “o stare de spirit, o atitudine permanentă cu care toți suntem datori României”.

În finalul mesajului, prim-ministrul interimar mulțumește în nume personal, dar și în numele Guvernului, “tuturor românilor care contribuie, prin performanțele lor, la promovarea valorilor țării noastre în lume”.