16.2 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 15:21

Gabriel Oprea: Obiectivul nostru este securitatea națională, stabilitate și seriozitate

spot_img

Liderul UNPR subliniază că îl sprijină pe președintele României indiferent cum l-ar chema, dacă acesta este interesat de securitatea națională

Oprea

Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat, într-un interviu acordat dcnews.ro, că îl sprijină pe președintele României, indiferent cum l-ar chema, pentru că este ales de popor.

Gabriel Oprea a subliniat că ideea de bază al sprijinului său necondiționat este securitatea națională și, de aceea, îi acordă tot sprijinul lui Klaus Iohannis care a lansat proiectul de alocare de 2% din PIB sistemului de ordine publică și securitate națională pentru următorii zece ani.

Am sprijinit președintele României indiferent cum îl cheamă, fiindcă este ales de popor, mai ales pe proiecte de securitate națională. De aceea am spus că-l sprijinim pe președintele Klaus Iohannis și a început foarte bine domnia sa, cu 2% din PIB-ul României pentru Armată, adică predictibilitate pentru zece ani de zile. Putem și noi să știm exact ceea ce facem pe domeniu. Acum cu Strategia de Securitate Națională, am fost ieri acolo, am discutat, ne-am dat imediat acordul. Vreau să vă spun un lucru – și dl Ponta cred că mă respectă – a spus că dacă dl vicepremier – acum suntem și partide diferite – este de acord, atunci nu am nicio problemă să fiu de acord. Am și eu un cuvânt de spus. Este un domeniu din care culeg roade. În ultimii 15 ani de zile, fiind militar, m-am bătut pentru domeniul securității naționale, în care românii au multă încredere, au nevoie să știe dacă li se asigură siguranța

Gabriel Oprea
președintele UNPR

Referindu-se la întâlnirea tete-a-tete cu Klaus Iohannis, de luni seară, de la Palatul Cotroceni, președintele UNPR a spus că nu poate da detalii despre discuțiile purtate. Întrebat dacă a discutat cu Klaus Iohannis despre demisia lui Victor Ponta, Gabriel Oprea a spus că, deși UNPR este într-o coaliție cu PSD, care este partid de centru-stânga, „noi nu vorbim nici de stânga, nici de dreapta, ci de interesul național al României. Avem legile noastre foarte clare pe care le promovăm. Ne-am propus să avem un milion de membri de partid, ceea ce este foarte greu. Suntem un partid militarizat în sensul bun al cuvântului, în sensul că suntem mai serioși. Am umblat mult prin țară și le-am spus tuturor: cine vrea stabilitate, securitate și seriozitate să vină la UNPR pentru că am dovedit că suntem mai serioși. Le-am spus colegilor că unul din pilonii UNPR este întărirea statului român. Dacă pot fi parteneri, mă țin de cuvânt în Guvern, în momentul în care se lovește în statul român, pe mine nu mă mai au de partener”.

Valeriu Motoc