7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 5:07

Gabriel Oprea: O susțin total pe Laura Kovesi pentru încă un mandat la DNA

spot_img

Vicepremierul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, a declarat la adevarul.ro că șefa DNA este un etalon la Bruxelles, astfel că o susține total pentru încă un mandat

OPREA_MAI

Gabriel Oprea a spus că nu are rost să discute dacă va prelua sau nu ministerul Justiției la UNPR, inclusiv pe ministrul Robert Cazanciuc, în condițiile în care această ipoteză nu s-a concretizat.

Refeitor la votul împotriva urmăririi penale a premierului Ponta, pe care UNPR l-a dat, Oprea a declarat că el consideră că guvernul Victor Ponta este un guvern bun, și că este “de bun simț să mergi cu echipa și la bine și la rău, este important să te ții de cuvânt”. Dar, a subliniat vicepremierul pentru securitate națională, în momentul în care Coaliția ar milita împotriva statului de drept, atunci UNPR nu mai poate fi partener.

Întrebat dacă o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru un nou mandat la DNA, Oprea a spus că indiferent dacă își face prieteni sau nu, o susține total pe șefa DNA, deoarece a demonstrat că merită. În plus, spune Oprea, Kovesi a fost propunerea susținută și de el, și de ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, dar și de premierul Ponta.

Gabriel Oprea a arătat că are, de asemenea, încredere în președintele Klaus Iohannis, mai ales că și-a început mandatul prin alocarea a 2% din PIB pentru Armată și siguranța națională, și pentru că ține cont de strategia de securitate.

Suntem la începutul unei crize politice, sunt vicepremier pentru securitate națională și nu sunt vorbe goale, gestionez două pârghii mari, macrocriminalitatea și comitetul pentru situații de urgență. Am făcut acest proiect politic, UNPR, în care cred și care a adus stabilitate politică în România. Chiar dacă se spune că ai lucrat și cu Băsescu, am lucrat cu președintele României și am sprijinit guvernul. Am făcut parte dintr-o echipă și am stat alături și la bine și la rău, dar a ajutat Romania.

Gabriel Oprea, adevarul.ro

Oprea a vorbit despre motivele plecării din PSD, de faptul că UNPR este un proiect separat și nu va fuziona cu PSD, ci va rămâne formațiune politică independentă. Vicepremierul a spus, de asemenea că a avut negocieri și cu PDL-ul lui Vasile Blaga, dar și cu PNL.

Sunt prieten cu Blaga, m-am văzut și cu Gorghiu, doar o dată, m-am luat de Ponta… dar nu am vorbit mai mult decât trebuie, deși uneori îți vine să-i strângi de gât… S-a luat de mine și mi-a spus apoi că m-am luat de el, am regretat, e bine să-ți gestionezi reacțiile. PNL a avut inteligența să o pună pe Gorghiu, e o figură frumoasă. E bine că nu a apărut unul de 50 de ani ca mine, ci o femeie de 30 de ani, au făcut figură frumoasă. I-am spus lui Blaga, Vasile, am dărâmat guvernul? el a spus că omul ăla stă până la capăt, ei și-au dărâmat guvernul…

Gabriel Oprea, adevărul.ro