17.2 C
București
vineri, 2 iunie 2023 - 5:53
No menu items!

Gabriel Oprea: Ne retragem de la guvernare dacă PSD modifică pe furiș Codul Penal

spot_img

Avertismentul vicepremierului pentru securitate națională vine în contextul în care Camera Deputaților are de votat 22 de modificări ale Codurilor penale

Oprea_Ponta_guvern

Gabriel Oprea a făcut această afirmație în emisiunea „După 20 de ani”, de la Pro TV.

Vicepremierul și liderul partidului UNPR a spus că nu comentează problemele din justiție, inclusiv acuzațiile pe care procurorii i le aduc lui Victor Ponta.

Eu, Gabriel Oprea, membru al Guvernului, dar și președinte UNPR, militez pentru întărirea justiției, și asta puteți verifica. Avem doi piloni, interesul național și statul român. Și milităm, într-adevăr, pentru întărirea statului român. I-am spus-o și lui Victor Ponta, le-am spus-o și colegilor de coaliție. În momentul în care constatăm că se lucrează, de exemplu, la noul Cod Penal, – unii pe furiș, vor sa îl modifice – sau se dorește un atac asupra statului român, pe noi ne-au pierdut drept parteneri. Cred că ar trebui să îl intrebați pe domnul Victor Ponta dacă își dă sau nu demisia. Cred că a fost întrebat și a declarat că nu își dă demisia.

Gabriel Oprea, viceprim-ministru

Întrebat dacă există riscul ca cineva din rândul coaliției să voteze pentru moțiune, Oprea a spus că da, există acest risc, pentru că „oamenii sunt oameni”

„Există riscul, fiindcă nu vă ascund că unul dintre procedeele politice este să te caute la telefon un prieten din partea cealaltă, “mai gândește-te, poate ne ajuți”, te invită la o cafea. Fiecare coaliție încearcă să își consolideze cât mai mult voturile.”

Despre discuțiile „la o cafea” cu Vasile Blaga, despre schimbarea majorității în Parlament, pe care Gabriel Oprea le-a avut, vicepremierul a spus că fostul ministru de interne este un om serios, cu care se înțelege foarte bine.

Cu Vasile Blaga, care a fost un ministru de Interne foarte bun, și este un om serios, suntem prieteni, ne înțelegem foarte bine. Una-i una, alta-i alta, putem să discutam, să ne dăm sfaturi cu privire la Securitatea Națională. Chiar am creat un consiliu al foștilor miniștri de la Interne, să ne sfătuim. Pe de altă parte, omul și-a făcut datoria, este co-președinte, mi-a spus foarte clar, “haideți să fim în această majoritate”. El știind foarte clar că sunt un om serios. Eu mă țin de cuvânt, cu alte cuvinte, nu fac astfel de lucruri, am anumite principii. Încerc și eu cu partidulețul asta, UNPR, indiferent că alții zâmbesc sau nu, să aduc stabilitate politică și economică în România. Știa că discuția se închide aici, întotdeauna am sprijinit echipa din care am făcut parte. Dacă, cumva, actuala coaliție ar încerca să dărâme statul român, ne-au pierdut drept partener și le-am spus asta, inclusiv lui Victor Ponta.