10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 9:30

Gabriel Oprea, mesaj de Ziua Europei: Rănile războiului ne vor aminti mereu cât de prețioasă este pacea

spot_img

Vicepremierul pentru securitate naţională a arătat, în mesajul transmis sâmbătă, că România are astăzi cele mai importante garanții de securitate pe care le-a avut vreodată

oprea_mai

Rănile războiului ne vor aminti mereu cât de prețioasă este pacea și, tocmai de aceea, trebuie să fim mândri că România are astăzi cele mai importante garanții de securitate pe care le-a avut vreodată: suntem parte a celei mai importante alianțe militare – NATO și parte a Uniunii Europene, împărtășind valorile libertății, securității și justiției, a afirmat viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, în mesajul de Ziua Europei.

Într-un comunicat de presă transmis sâmbătă, ministrul a arătat că, pentru România, 9 Mai 2015 înseamnă 238 de ani de la câștigarea Independenței, 70 de ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial și a 8-a aniversare ca membru al Uniunii Europene, motiv pentru care se cuvine să fie onorați toți cei care au făcut posibile aceste momente semnificative ale destinului României, etape istorice care au marcat existența și continuitatea ca stat național, suveran și independent, unitar și indivizibil.

În plus, Gabriel Oprea a subliniat că, pentru fiecare dintre țările UE, 9 Mai marchează momentul simbolic care a pus bazele unui parteneriat economic și politic unic în lume.

Ziua Europei este un prilej de sărbătoare, dar, totodată, un moment de reflecție la destinul și parcursul fiecăreia dintre țările care fac parte din Uniunea Europeană. Este momentul în care trebuie să ne amintim că Uniunea Europeană a fost întemeiată de statele care, în pofida diferendelor istorice, au ales să privească spre viitor pentru binele propriilor cetățeni. Uniunea Europeană este, astăzi, un simbol al unității cetățenilor săi, al comuniunii de gânduri, trăiri și manifestări pe care tot mai mulți o numesc identitate europeană. Am convingerea că apartenența la marea familie europeană constituie premisa asigurării bunăstării și securității românilor și, de aceea, voi susține, întotdeauna, împletirea patriotismului cu valorile care au consacrat țara noastră în rândul țărilor Uniunii Europene.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate naţională, ministru al afacerilor interne

R.D.