3.7 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 19:56
No menu items!

Gabriel Oprea le-a mulțumit forțelor implicate pentru reabilitarea zonei calamitate din comuna Vaideeni

spot_img

Vicepremierul pentru securitate națională s-a întors miercuri la Vaideeni și a apreciat efoturile făcute de structurile Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Jandarmeriei, Armatei și ale celorlalte instituții publice

oprea_sinistrati

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea, ministru al afacerilor interne, a mulțumit miercuri tuturor forțelor implicate în zona calamitată a comunei Vaideeni din județul Vâlcea, apreciind efortul pe care l-au făcut structurile Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU), Jandarmeriei, Armatei și ale celorlalte instituții publice.

Am aflat că noile locuințe modulare vor beneficia în foarte scurt timp de toate utilitățile. Este bine că s-a reușit în timp record cazarea acestor oameni năpăstuiți. Guvernul va sprijini orice efort și orice nevoi ne vor fi solicitate de către cei din Vaideeni. Aș putea spune că Vaideeni este una din cele mai lovite localități din țară în urma ploilor de săptămâna trecută.

Gabriel Oprea
vicepremier, ministru al afacerilor interne

Gabriel Oprea a apreciat, totodată, gestul proprietarei care a pus un teren la dispoziției primăriei din localitate pentru amenajarea unui grup de locuințe modulare.

Vicepremierul a vizitat mai multe locuințe modulare amenajate de Primăria din Vaideeni pe o suprafață de 1,5 hectare și i-a cerut prefectului de Vâlcea ca, până miercuri seară, să mai pună la dispoziția autorităților locale încă șase locuințe modulare.

Totodată, Gabriel Oprea a primit un raport preliminar al pagubelor produse pe raza localității, în urma ploilor de săptămâna trecută.

Vicepremierul Oprea a vizitat și zona calamitată, unde a apreciat, din nou, eforturile depuse pentru reabilitarea căilor de acces, a drumurilor, scoaterea aluviunilor din curțile oamenilor și îndiguirea râului Luncavăț, care, în urma ploilor de săptămâna trecută, a ieșit din matcă și a afectat un sat cu 1.000 de localnici.

R.D.