Gabriel Oprea la Academia de Poliție: Sunteţi o generaţie care îşi începe cariera profesională fără griji

Absolvenţii din acest an ai Academiei de Poliţie fac parte dintr-o generaţie care îşi începe cariera profesională fără griji legate de drepturile care li se cuvin în calitate de militari sau de poliţişti

Academia de Politie 1

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, participat la ceremonia de absolvire a promoţiei 2015 a Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” din Bucureşti, apoi la Câmpina, la ceremonia de absolvire a promoţiei 2015 a Şcolii de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr”.

280 de absolvenţi ai Academiei de Poliție au depus jurământul de credinţă faţă de ţară.

Vicepremierul Gabriel Oprea a subliniat că în ultimul an s-au luat măsuri prin care a fost întărit domeniul securităţii naţionale şi statutul angajaţilor din sistemul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Pot spune astăzi că sunteţi o generaţie care îşi începe cariera profesională fără griji legate de drepturile care vi se cuvin în calitate de militari sau de poliţişti. Intraţi în activitate la termenul stabilit, aveţi un cadru legal care vă protejează, dotările materiale au fost îmbunătăţite semnificativ, iar drepturile financiare vă sunt respectate. În plus, de anul viitor, veţi beneficia de un sistem de salarizare adaptat misiunii sociale a poliţiştilor, jandarmilor, pompierilor sau poliţiştilor de frontieră.

Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne

Primul ordin pe care l-au primit absolvenții în prima zi de ofiţeri ai MAI a fost să îşi facă datoria cu profesionalism şi să îşi ghideze cariera pe două principii: respectarea legii şi loialitate faţă de ţară.

NICIUN COMENTARIU