21.9 C
București
joi, 30 mai 2024 - 12:03
No menu items!

Gabriel Oprea l-a vizitat la spital pe pompierul rănit în explozia de la ISU Călărași / VIDEO

spot_img

Vicepremierul pentru securitate națională s-a interesat de situaţia medicală a pompierului care până acum a suferit patru intervenţii chirurgicale

oprea_pompier

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, l-a vizitat marți la Spitalul Clinic de Urgenţă, Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri pe plutonierul adjutant Daniel Mitrea, rănit în explozia produsă pe 24 iulie, la unitatea de pompieri din Călăraşi.

Vicepremierul s-a interesat de situaţia medicală a pompierului care până acum a suferit patru intervenţii chirurgicale, având arsuri pe 35% din suprafaţa corpului.

Reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au precizat, într-un comunicat de presă, că, în urma discuţiilor cu personalul medical, a rezultat că starea medicală a plutonierului adjutant Daniel Mitrea este ameliorată, fiind şanse mari de vindecare.

Vicepremierul Gabriel Oprea l-a asigurat pe pompier că nu este singur în această încercare prin care trece şi că-i sunt alături toţi colegii din Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi din Ministerul Afacerilor Interne.

Vreau să te încurajez în această grea încercare prin care treci şi să te asigur că nu eşti singur. Noi avem un principiu: Nu lăsăm pe nimeni în urmă! Suntem lângă tine cu tot ce este nevoie.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

Am vrut să-l văd astăzi şi pe acest pompier, să-l cunosc şi să-i urez însănătoşire grabnică. La fel am făcut şi ieri în cazul poliţistului Ionescu Gheorghe, un gest de camaraderie pe care e normal să-l facem pentru colegii care îşi pun viaţa în pericol pentru siguranţa şi securitatea românilor. Ei trebuie apreciaţi şi susţinuţi, iar noi facem acest lucru şi faţă de ei şi faţă de familiile lor.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

Vicepremierul Gabriel Oprea a fost însoţit de secretarul de stat Raed Arafat şi de şeful Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă, colonel Nicolae Cornea.

Plutonier adjutant Daniel Mitrea are 45 de ani, este căsătorit și tatăl a doi copii în vârstă de 8 și, respectiv, de 2 ani. Pompierul este angajatul ISU Călărași din 2007.

În accidentul din 24 iulie 2015, a fost rănit grav şi plutonierul major Doru Avisalon, care a fost transportat cu un elicopter la Bucureşti, însă în ciuda eforturilor medicilor, viaţa acestuia nu a mai putut fi salvată.

Luni, vicepremierul Gabriel Oprea l-a vizitat la spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca pe poliţistul de la Brigada de Poliţie Rutieră – agentul şef principal Gheorghe Ionescu – grav rănit după ce a fost lovit cu mașina de un afacerist turc băut la volan, pe care a încercat să-l oprească în trafic.

R.D.