9.2 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 12:14

Gabriel Oprea invită partidele la consultări pe tema noului Cod fiscal / UPDATE

spot_img

Președintele UNPR a mai spus că partidul său poate fi “o punte” între Palatul Victoria, Palatul Cotroceni şi Palatul Parlamentului

oprea_unpr 2

  • UPDATE

UNPR propune partidelor parlamentare data de 19 august pentru consultările pe tema Codului fiscal. Acestea urmează să aibă loc în Parlament, iar invitaţia a fost transmisă inclusiv premierului Victor Ponta.

Potrivit unui comunicat al formaţiunii, scrisoarea de invitaţie a fost transmisă prim-ministrului al Guvernului României, Victor Ponta, preşedintelui interimar al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, co-preşedinţilor Alianţei Liberalilor şi Democraţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin, co-preşedinţilor Partidului Naţional Liberal, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga, preşedintelui Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, precum şi liderului grupului parlamentar al minorităţilor naţionale, Varujan Pambuccian.

Consultările ar urma să aibă loc la Parlament, pe 19 august 2015, începând cu ora 10.00, la două zile distanţă de data propusă de liberali pentru consultările pe teme economice.

Președintele Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), Gabriel Oprea, a lansat, joi, tuturor partidelor parlamentare, o invitație la dialog pe tema noului Cod fiscal.

UNPR lansează o invitație la dialog pentru a obține o viziune comună asupra noului Cod fiscal. UNPR poate fi o punte între palate — Palatul Cotroceni, Palatul Victoria și acum și Palatul Parlamentului. Vom face tot posibilul să ieșim din logica conflictului politic, vom aduce la aceeași masă toate punctele de vedere pentru a obține cel mai bun rezultat pentru România și pentru români. Decizia reprezintă o încercare de a obține cel mai bun rezultat. (…)Vom trimite o scrisoare tuturor partidelor (…)să armonizăm părerile, să obținem ce este mai bun pentru țara noastră. Sunt mai multe opinii, este important să ne întâlnim și, înainte de a da vot, să luăm în calcul tot ce spun specialiștii. Vrem dialog pe Codul fiscal.

Gabriel Oprea
președinte UNPR, vicepremier pentru securitate națională

Gabriel Oprea a precizat că, înainte de a lansa această invitație, a avut discuții informale cu toți liderii politici, inclusiv cu cei de la PNL, iar scrisoarea UNPR adresată partidelor politice va fi trimisă vineri.

Vom trimite mâine o scrisoare tuturor partidelor politice. Propunerea este să ne întâlnim înainte de rediscutarea în Parlament și împreună, în mod înțelept, în baza interesului național comun, să putem să armonizăm toate părerile. Vrem să ne întâlnim cu toate partidele politice. Noi am votat Codul fiscal în Parlamentul României. Știu foarte bine că sunt mai multe opinii, ale BNR, opinii internaționale, ale unor organizații patronale, lideri de opinie. Cred că este important și înțelept să ne întâlnim toate partidele parlamentare înainte de a da votul. Cred că UNPR este un partid credibil ca să putem obține o decizie înțeleaptă pentru România.

Gabriel Oprea
președinte UNPR, vicepremier pentru securitate națională

R.D.