17.4 C
București
miercuri, 29 mai 2024 - 22:09
No menu items!

Gabriel Oprea: Inspectoratul General de Aviație, o structură de elită a MAI

spot_img

Viceprim-ministrul Gabriel Oprea i-a felicitat, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, pe angajații Inspectoratului General de Aviație

Oprea_MAI_SZ

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, i-a felicitat, într-un mesaj adresat cu prilejul Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, pe angajații Inspectoratului General de Aviație (IGA) al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), pentru modul exemplar în care și-au construit și câștigat propria identitate și rol în sistemul de Ordine Publică al MAI.

Aviația națională îmbracă astăzi haine de sărbătoare. Aripile românești împlinesc, în ziua marii sărbători a Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, patronul lor spiritual, 101 ani de existență.

Printre cei sărbătoriți vă aflați și dumneavoastră, angajații Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne, cărora, în mod deosebit, vă adresez felicitările și recunoștința mea.

 Vă felicit pentru modul exemplar în care, cu fiecare misiune pe care ați   dus-o la bun sfârșit, v-ați construit și câștigat propria identitate și propriul rol în sistemul de Ordine Publică al Ministerului Afacerilor Interne.

Într-o lume atât de dinamică, complexă și, nu în ultimul rând, extrem de solicitantă precum cea în care trăim, orice instituție de aplicare a legii are nevoie de suport aerian profesional, așa cum este cel oferit de I.G.Av..

Datorită profesionalismului dumneavoastră ați devenit un aliat de nădejde în cele mai dificile misiuni ale celorlalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne.

Fie că vorbim de misiuni de supraveghere a traficului rutier și a frontierelor, de sprijin aerian în prevenirea unor fapte antisociale sau de misiuni de căutare-salvare ori de stingere a incendiilor, Inspectoratul General de Aviație este în mod evident o structură de elită.

Nu în ultimul rând, cele peste 2.500 de ore de zbor efectuate în primul semestru al acestui an pentru misiuni aero-medicale confirmă faptul că sunteți în prima linie în lupta permanentă și contra-cronometru pentru salvarea de vieți omenești.

Cred că sunt în asentimentul tuturor celor care, într-un moment de cumpănă al vieții lor, aveau speranță doar în Dumnezeu, atunci când vă mulțumesc că ați transformat speranțele în certitudine prin ajutorul venit din înaltul cerului, în condiții uneori foarte dificile.

Toate aceste lucruri mă îndreptățesc să afirm că Inspectoratul General de Aviație a devenit o unitate de anvergură, în care oamenii au încredere și pe care o apreciază pentru profesionalismul demonstrat zi de zi, în fiecare misiune.

Doamnelor și domnilor piloți, personal navigant și nenavigant al Inspectoratului General de Aviație, faceți parte din, probabil, unul dintre cele mai tinere inspectorate generale din ministerul nostru, însă cu un enorm potențial de dezvoltare. Vă urez succes în activitate și vă mulțumesc, încă o dată, pentru tot ceea ce faceți în folosul și în ajutorul semenilor dumneavoastră și vă adresez sincere felicitări cu ocazia Zilei Aviației Române.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

Duminică, 20 iulie, cu ocazia Zilei Aviației Române și a Forțelor Aeriene, ministrul Gabriel Oprea va participa la manifestările organizate începând cu ora 18.00, la Monumentul Eroilor Aerului din București și va depune o coroană de flori, în memoria aviatorilor români căzuți la datorie pentru țară.

În cadrul ceremoniei, trei elicoptere (un MI-17 și două EC-135) și avionul SMURD Piper Cheyenne PA-42 III ale Inspectoratului General de Aviație al MAI vor survola Bucureștiul alături de aeronavele Ministerului Apărării Naționale.

R.D.