5.3 C
București
miercuri, 8 decembrie 2021 - 18:41
No menu items!

Gabriel Oprea i-a premiat pe cei mai buni polițiști, de Ziua Poliției FOTO / VIDEO

spot_img

De asemenea, cu ocazia Zilei Poliției Române, au fost avansați în gradul profesional următor peste 5.600 de agenți și ofițeri

oprea_ziua_politiei

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, i-a premiat, miercuri, de Ziua Poliției, pe cei mai buni polițiști. Potrivit Ministerului Afacerilor Interne (MAI), polițiștii premiați s-au remarcat anul trecut prin devotamentul și profesionalismul dovedite în îndeplinirea atribuțiilor de serviciu.

Premiul “Polițistul Anului” a fost acordat colectivelor Direcției de Investigare a Criminalității Economice, pentru contracararea eficientă a macrocriminalității economico-financiare și Direcției de Operațiuni Speciale care a oferit sprijin pentru soluționarea unor dosare complexe de spălare de bani, trafic de droguri și criminalitate economică.

În plus, în semn de apreciere pentru rezultatele deosebite obţinute în activitate, în anul 2014, viceprim-ministrul Gabriel Oprea a oferit distincții speciale unor polițiști care s-au remarcat în patru domenii de activitate, astfel:

  • Ordine şi Siguranţă Publică – agentului de poliție Radu Cristian din cadrul Secției Regionale a Poliției Transporturi Constanța, care a documentat activitatea infracțională a unor grupări specializate în furtul de componente de la infrastructură feroviară;
  • Investigarea și Combaterea Criminalității – Grupului de lucru pentru combaterea și documentarea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani din cadrul Poliției Capitalei, pentru documentarea informativ-operativă a activității infracționale din domeniul achizițiilor publice, care a adus prejudicii însemnate bugetului de stat.
  • Combaterea Criminalităţii Organizate – subcomisarului de poliție Vasile Mihael din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, pentru contribuția avută la documentarea activității  unor grupări de crimă organizată;
  • Suport Operativ – Centrului de Cooperare Polițienească Internațională, pentru creșterea capacității operaționale și aportul deosebit la soluționarea unor cauze complexe prin schimbul operativ de informații, contribuind la prinderea unor infractori deosebit de periculoși.

De asemenea, cu ocazia Zilei Poliției Române, au fost avansați în gradul profesional următor peste 5.600 de agenți și ofițeri, dintre care 600 înaintea împlinirii stagiului minim în gradul profesional deținut.

În cadrul ceremoniei, vicepremierul pentru securitate națională i-a felicitat pe toți polițiștii români care se află în prima linie a războiului cu criminalitatea, având un rol decisiv în respectarea legii și în apărarea statului de drept.

Nimic din ceea ce se întâmplă pozitiv în societate, în mediul social, al relațiilor dintre oameni, în mediul economic și mai ales în domeniul securității naționale nu se poate realiza fără dumneavoastră, fără o Poliție profesionistă și puternică. Profesia de polițist nu este o una ușoară, are multe privațiuni și multe riscuri. Nu este pentru oricine, trebuie să fii născut pentru asta! Trebuie să ai un respect puternic față de lege, un simț dezvoltat al dreptății, devotament față de țară și de români.

Vă mulțumesc, vă felicit și să urez La mulți ani tuturor colegilor din Poliția Română. Aveți respectul nostru, al tuturor!

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

R.D.