1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 11:32
No menu items!

Gabriel Oprea, delegat oficial de premierul Victor Ponta. DECLARAȚIILE vicepremierului / UPDATE

spot_img

Vicepremierul pentru securitate națională va conduce Guvernul până pe 9 august

Oprea_Ponta_guvern

  • UPDATE

Vicepremierul pentru securitate națională Gabriel Oprea a declarat, miercuri, că i-a promis premierului Victor Ponta că va rămâne să coordoneze activitatea Guvernului cât timp acesta se află în concediu, dar a precizat că nu va emite ordonanţe, ci se va ocupa doar de “problemele curente”.

Când nu-ţi iei concediu şi stai la muncă, e normal să fii delegat. I-am promis primului ministru Victor Ponta că rămân la serviciu, că e normal cineva să se ocupe de treburile curente ale Guvernului. (…)Nu dăm nicio ordonanţă. Atunci coordonam şi şedinţele de Guvern. Mă ocup de problemele curente ale Guvernului, e normal. E un Guvern bun, care guvernează bine. Poate să guverneze, am spus, şi mai bine şi e normal ca cetăţenii să ştie că cineva totuşi este aici, rămâne la serviciu.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

Gabriel Oprea a precizat că va convoca, totuşi, comandamente, dacă situaţia o impune. “Mă gândesc la orice atunci când situaţia o impune. Ne facem, cum se spune, datoria. (…)Sunt mai mulţi miniştri care n-au plecat şi facem în aşa fel încât să putem lua toate măsurile ca cetăţenii să fie în siguranţă şi să ştie că Guvernul îşi face datoria”, a spus vicepremierul Oprea.

Vicepremierul a mai explicat că ordonanţa privind majorarea salariilor demnitarilor a fost adoptată “cu bună credinţă şi cu responsabilitate”.

Cred că în această etapă istorică necesară pentru România – de aceea România e dată de exemplu de întârire a instituţiilor statului, inclusiv a justiţiei – (…) este nevoie ca decidenţii din Guvern să fie plătiţi la nivelul Uniunii Europene, că aici ne raportăm, să avem oameni competenţi şi să luptăm şi să nu avem oameni corupţi, în primul rând.

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

Întrebat dacă i-a sugerat premierului Victor Ponta să accepte această ordonanţă pentru a evita un conflict cu Palatul Cotroceni, Gabriel Oprea a precizat: “Am dat explicaţiile necesare la timpul respectiv, am explicat cum s-a născut această ordonanţă. Eu nu sunt un om care să facă jocuri de putere, poate sunt chiar o punte între Palate, pentru că este nevoie de aşa ceva“.

Premierul Victor Ponta i-a delegat vicepremierului Gabriel Oprea atribuţiile de conducere a Guvernului, în perioada 29 iulie – 9 august, premierul plecând în concediu de odihnă în acest interval de timp, se arată în decizia publicată miercuri în Monitorul Oficial.

Este vorba despre o delegare de atribuţii şi nu despre un interimat, astfel încât Gabriel Oprea se poate ocupa de activităţiile pe care le are Victor Ponta la Palatul Victoria, însă nu poate organiza şedinţele săptămânale ale Executivului.

Prima şedinţă pe care o va susţine Ponta după întoarcerea din concediu va avea loc pe 19 august.

R.D.