joi, 6 august 2020 - 13:40

Gabriel Oprea, de Ziua Marinei: Un moment emoționant pentru toți cei care-și servesc țara sub pavilion românesc

Tăriceanu și-a anunțat candidatura la Primăria Capitalei

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, și-a anunțat, joi, candidatura la Primăria Capitalei, după negocierile eșuate cu PSD. Tăriceanu consideră că nu există un candidat liberal,...

Jandarmeria a cerut clanului Duduianu să distribuie măști și dezinfectant la priveghiul lui Pian

Jandarmii prezenți la priveghiul lui Emi Pian au cerut familiei să distribuie măști și gel dezinfectant participanților. "Am luat legătura cu organizatorii evenimentului pentru a...

Ancheta pe piața service-urilor auto. Suspiciuni de înțelegeri pentru stabilirea prețurilor

Consiliul Concurenței a demarat o anchetă pe piața firmelor care asigură servicii de întreținere și reparare a autovehiculelor. Autoritatea verifică posibile înțelegeri între aceste...

Horațiu Moldovan și Raed Arafat se bat cap în cap pe tema asimptomaticilor

Bâlbele autorităților legate de transmiterea coronavirusului nu au limite. Ministerul Sănătății nu reușește, nici după cinci luni de la deputul pandemiei, să aibă o...

Vicepremierul pentru securitate națională a participat sâmbătă dimineață la ceremonialul organizat la Constanța

Oprea_MAI_SZ

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a participat sâmbătă la ceremonialul organizat în Constanţa, cu ocazia sărbătoririi Zilei Marinei Române.

Cu acest prilej, Gabriel Oprea a transmis mesajul său de respect și apreciere pentru marinarii români şi le-a mulţumit militarilor care slujesc Patria sub jurământ, în ţară sau în misiunile internaţionale.

Este o onoare pentru mine, să particip la aniversarea Zilei Marinei Române, o sărbătoare de tradiţie a românilor şi a Armatei Române, un moment simbolic și emoționant pentru toți cei care își servesc țara sub pavilion românesc: marinari militari și civili, constructori navali și angajaţi portuari.

Fie că au misiunea de a apăra frontierele fluviale și maritime naționale, fie că lucrează pe navele comerciale, marinarii români sunt o carte de vizită a țării noastre în lume.

Îi prețuiesc pe toţi și le transmit respectul meu fiecăruia.

Ca viceprim-ministru pentru securitate națională și ministru al afacerilor interne și ca fost ministru al apărării naționale sunt mândru că marinarii militari români şi polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă participă permanent alături de partenerii noștri din Uniunea Europeană şi din NATO în misiunile și exercițiile internaţionale, cu rezultate remarcabile.

Datorită militarilor români, în urmă cu 11 ani, România şi-a atins primul obiectiv de importanţă strategică – aderarea la NATO – şi tot datorită militarilor români, în acest timp ne-am câştigat respectul şi aprecierea partenerilor noştri internaționali.

Prin curaj, solidaritate şi sacrificiu, calităţi demonstrate pe front, în teatrele de operații, militarii români şi-au adus o contribuţie esenţială pentru ca România să fie astăzi un pilon de stabilitate şi un furnizor de securitate în regiune. România are astăzi cele mai importante garanţii de securitate din istoria ei, iar asta înseamnă că opţiunea noastră euro-atlantică a fost una corectă.

În actualul context geopolitic, instituţiile din domeniul securităţii naţionale sunt ancorele pe care se sprijină un stat democratic care trebuie să asigure SECURITATE ŞI PROSPERITATE cetăţenilor săi. Orice pas înainte, orice proiect important pentru ţară se construieşte având la temelie aceste două coordonate. Numai o ţară sigură poate asigura bunăstarea propriilor cetăţeni.

De aceea, trebuie să le mulţumim militarilor români şi tuturor celor care slujesc Patria sub jurământ, aici în ţară și peste tot în lume.

O astfel de sărbătoare, ca cea de astăzi, este prilejul cel mai bun să le arătăm că îi apreciem, îi cinstim şi îi onorăm.

Am tot respectul pentru marinarii români. Cu toţii aveţi o meserie grea şi de o mare responsabilitate. Numai caracterele puternice își pot asuma sacrificiile profesionale şi personale pe care dumneavoastră le faceţi. Privațiunile nu sunt ușoare nici pentru familiile dumneavoastră și de aceea vă doresc să rămâneți uniți și puternici.

Transmit respectul meu și al Guvernului României pentru memoria celor care și-au pierdut viața sub pavilion românesc în mările și oceanele lumii. Jertfa lor va rămâne în memoria neamului românesc.

De ZIUA MARINEI ROMÂNE, în numele Guvernului României vă mulţumesc tuturor, vă felicit pentru modul exemplar în care vă îndepliniți misiunile şi fie ca spiritul acestei mari sărbători creștine închinate Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, să vă însoţească şi să vă ocrotească oriunde v-ați afla. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, cu ocazia Zilei Marinei, Poliţia de Frontieră participă alături de Forţele Navale ale Ministerului Apărării Naţionale, la manifestările festive care au loc în Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi,  Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Moldova Veche. La festivitățile din Constanța, Garda de Coasta a Poliţiei de Frontieră Române participă la parada navală cu nava amiral “Ștefan cel Mare” şi două ambarcațiuni de intervenție rapidă.

R.D.

Avocatul Poporului: Este ilegal să i se ceară test COVID-19 unui angajat la întoarcererea la muncă

Condiţionarea angajatului de către angajator ca, la momentul întoarcerii la muncă după perioada de boală sau de carantină, să prezinte un test negativ SARS-CoV-2...

Tribunalul București a respins cererea de înregistrare a noii conduceri PLUS

Tribunalul Bucureşti a decis miercuri să respingă, ca neîntemeiată, cererea de înregistrare în Registrul Partidelor Politice a Hotărârii din 7 decembrie 2019 a Convenţiei...

Gheorghe Nichita, încătușat în propria casă pentru a fi încarcerat în dosarul UTI: „Nu mă așteptam la așa ceva!”

Polițiștii l-au ridicat, miercuri seara, în cătușe pe fostul primar al Iaşiului, Gheorghe Nichita, de la locuința sa din Copou. Reamintim că Nichita a...

Imagini clarificatoare în cazul George Floyd, scurse în presa britanică, seamănă discordie

În materialele obținute de Daily Mail de pe camerele de corp purtate de doi dintre fostii ofițeri de poliție din Minneapolis implicați în arestarea...

Afirmație alarmantă a lui Donald Trump: Explozia de la Beirut a fost un atac!

Afirmația neobișnuită a lui Donald Trump potrivit căreia explozia masivă din Beirut a fost un atac cu bombă a reînviat teama despre potențial președintelui...