vineri, 27 noiembrie 2020 - 8:43

Gabriel Oprea, de Ziua Marinei: Un moment emoționant pentru toți cei care-și servesc țara sub pavilion românesc

Fostul șef al DGIPI anunță că dosarul său a rămas fără obiect

Fostul șef al DGIPI, Gelu Oltean, explică, pe blogul personal, că dosarul în care a fost arestat nu mai are obiectul infracțiunii de care...

Cea mai nouă recomandare OMS, în pandemie: Minimum 150 de minute de sport pe săptămână

Toţi adulţii ar trebui să facă minimum 150 de minute de activitate fizică intensă pe săptămână, pentru bunăstarea şi sănătatea mintală în timpul pandemiei...

Gabriela Szabo, plimbare de 10 km după ce a stat în carantină, diagnosticată cu Covid-19

În pandemie, sportul nu e promovat la fel de mult ca purtatul măştii sau statul în casă, în ciuda multor studii care demonstrează că...

Disputa dintre Patriarhie și Guvern continuă pe tema pelerinajului de Sfântul Andrei

Patriarhia Română înaintează o cerere oficială către Guvern și solicită ca la Pelerinajul de Sfântul Andrei să aibă acces toți credincioșii din România, cu...

Vicepremierul pentru securitate națională a participat sâmbătă dimineață la ceremonialul organizat la Constanța

Oprea_MAI_SZ

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a participat sâmbătă la ceremonialul organizat în Constanţa, cu ocazia sărbătoririi Zilei Marinei Române.

Cu acest prilej, Gabriel Oprea a transmis mesajul său de respect și apreciere pentru marinarii români şi le-a mulţumit militarilor care slujesc Patria sub jurământ, în ţară sau în misiunile internaţionale.

Este o onoare pentru mine, să particip la aniversarea Zilei Marinei Române, o sărbătoare de tradiţie a românilor şi a Armatei Române, un moment simbolic și emoționant pentru toți cei care își servesc țara sub pavilion românesc: marinari militari și civili, constructori navali și angajaţi portuari.

Fie că au misiunea de a apăra frontierele fluviale și maritime naționale, fie că lucrează pe navele comerciale, marinarii români sunt o carte de vizită a țării noastre în lume.

Îi prețuiesc pe toţi și le transmit respectul meu fiecăruia.

Ca viceprim-ministru pentru securitate națională și ministru al afacerilor interne și ca fost ministru al apărării naționale sunt mândru că marinarii militari români şi polițiștii de frontieră ai Gărzii de Coastă participă permanent alături de partenerii noștri din Uniunea Europeană şi din NATO în misiunile și exercițiile internaţionale, cu rezultate remarcabile.

Datorită militarilor români, în urmă cu 11 ani, România şi-a atins primul obiectiv de importanţă strategică – aderarea la NATO – şi tot datorită militarilor români, în acest timp ne-am câştigat respectul şi aprecierea partenerilor noştri internaționali.

Prin curaj, solidaritate şi sacrificiu, calităţi demonstrate pe front, în teatrele de operații, militarii români şi-au adus o contribuţie esenţială pentru ca România să fie astăzi un pilon de stabilitate şi un furnizor de securitate în regiune. România are astăzi cele mai importante garanţii de securitate din istoria ei, iar asta înseamnă că opţiunea noastră euro-atlantică a fost una corectă.

În actualul context geopolitic, instituţiile din domeniul securităţii naţionale sunt ancorele pe care se sprijină un stat democratic care trebuie să asigure SECURITATE ŞI PROSPERITATE cetăţenilor săi. Orice pas înainte, orice proiect important pentru ţară se construieşte având la temelie aceste două coordonate. Numai o ţară sigură poate asigura bunăstarea propriilor cetăţeni.

De aceea, trebuie să le mulţumim militarilor români şi tuturor celor care slujesc Patria sub jurământ, aici în ţară și peste tot în lume.

O astfel de sărbătoare, ca cea de astăzi, este prilejul cel mai bun să le arătăm că îi apreciem, îi cinstim şi îi onorăm.

Am tot respectul pentru marinarii români. Cu toţii aveţi o meserie grea şi de o mare responsabilitate. Numai caracterele puternice își pot asuma sacrificiile profesionale şi personale pe care dumneavoastră le faceţi. Privațiunile nu sunt ușoare nici pentru familiile dumneavoastră și de aceea vă doresc să rămâneți uniți și puternici.

Transmit respectul meu și al Guvernului României pentru memoria celor care și-au pierdut viața sub pavilion românesc în mările și oceanele lumii. Jertfa lor va rămâne în memoria neamului românesc.

De ZIUA MARINEI ROMÂNE, în numele Guvernului României vă mulţumesc tuturor, vă felicit pentru modul exemplar în care vă îndepliniți misiunile şi fie ca spiritul acestei mari sărbători creștine închinate Maicii Domnului, protectoarea marinarilor, să vă însoţească şi să vă ocrotească oriunde v-ați afla. Aşa să ne ajute Dumnezeu!

Gabriel Oprea
vicepremier pentru securitate națională, ministru al afacerilor interne

Potrivit Ministerului Afacerilor Interne, cu ocazia Zilei Marinei, Poliţia de Frontieră participă alături de Forţele Navale ale Ministerului Apărării Naţionale, la manifestările festive care au loc în Constanţa, Mangalia, Tulcea, Galaţi,  Drobeta Turnu Severin, Orşova şi Moldova Veche. La festivitățile din Constanța, Garda de Coasta a Poliţiei de Frontieră Române participă la parada navală cu nava amiral “Ștefan cel Mare” şi două ambarcațiuni de intervenție rapidă.

R.D.

Turcia: Încă 337 de sentințe pe viață pentru puciul din 2016. Peste 4.500 de condamnați până acum

Un tribunal turc a condamnat joi 337 de persoane, printre care ofiţeri şi piloţi, la închisoare pe viaţă, la finalul principalului proces asupra tentativei...

Patriarhia reacționează după interzicerea pelerinajelor de Sfântul Andrei

Patriarhia Română reacționează după ce solicitarea Arhiepiscopiei Tomisului de a permite pelerinajul de Sfântul Andrei a fost respinsă, susținând că Secretariatul de Stat pentru...

Sfatul lui Orban către ÎPS Teodosie, după interzicerea pelerinajelor de Sfântul Andrei

Premierul Ludovic Orban i-a transmis un mesaj ferm ÎPS Teodosie, după ce arhiepiscopul Tomisului îi scrisese că nu va îngădui ca dreptul de a-l...

Topul celor mai sigure țări în vremea pandemiei COVID. Pe ce loc se află România

În timp ce state puternic dezvoltate sunt copleșite de explozia de cazuri COVID, obligându-le la restricții drastice și carantină, alte țări, inclusiv națiunile în...

Rețea de permise auto false. Cu cât se vinde un document. 1 milion de euro descoperit la percheziții

O rețea de falsificatori de permise auto a fost descoperită de polițiști și procurori, având ramificații în mai multe județe ale României. Autoritățile judiciare au...