16.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 15:45

Gabriel Oprea: Activitatea Justiției este un martor al nivelului de evoluție a societății

spot_img

Premierul interimar a afirmat că a sprijinit și va sprijini în continuare, “fără rezerve”, activitatea Justiției, exprimându-și convingerea că o justiție puternică este în interesul tuturor românilor

Gabi_Oprea_SZ

Premierul interimar Gabriel Oprea a afirmat că activitatea Justiției este un martor al nivelului de evoluție a societății, dar și un indicator al determinării autorităților naționale de a apăra drepturile și libertățile fundamentale.

Activitatea Justiției este un martor al nivelului de evoluție a societății, dar și un indicator al determinării autorităților naționale de a apăra drepturile și libertățile fundamentale. Apreciez, astfel, ca orice român de bună-credință, hotărârea cu care instituțiile statului intervin pentru combaterea faptelor ce constituie amenințări la adresa securității naționale, cum ar fi criminalitatea economică sau corupția.

Gabriel Oprea
premier interimar, vicepremier pentru securitate națională,
mesaj de Ziua Justiției

Gabriel Oprea a mai afirmat că a sprijinit și va sprijini în continuare, “fără rezerve”, activitatea Justiției, exprimându-și convingerea că o justiție puternică este în interesul tuturor românilor. “De altfel, Justiția are un rol deosebit în progresul României, contribuind la imaginea pozitivă și credibilitatea în plan extern a țării noastre”, a adăugat premierul interimar.

Gabriel Oprea a apreciat cooperarea dintre instituțiile care alcătuiesc sistemul de justiție și cele care fac parte din sistemul de apărare, ordine publică și siguranță națională. În opinia sa, această cooperare cunoaște un trend ascendent.

În ceea ce mă privește, vă asigur că voi fi întotdeauna un promotor al dezvoltării și modernizării instituțiilor statului român și a acelor măsuri care au ca scop consolidarea sistemului judiciar.

Gabriel Oprea
premier interimar, vicepremier pentru securitate națională,
mesaj de Ziua Justiției

Oprea a mai afirmat că “Ziua Justiției” este un prilej de a-i sărbători pe toți cei care și-au adus contribuția la schimbarea în bine a sistemului judiciar din România.

Cei datorită cărora astăzi ne putem mândri cu o Justiție puternică, independentă, un simbol al stabilității instituțiilor statului de drept și al respectării drepturilor cetățenilor. Mult succes în aplicarea și apărarea Legii. La mulți ani!

Gabriel Oprea
premier interimar, vicepremier pentru securitate națională,
mesaj de Ziua Justiției

R.D.