7.6 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 10:00

Gabriel Oprea a predat 156 de mașini inspectoratelor pentru situații de urgență

Acțiunea face parte din vastul program de înnoire a parcului auto al MAI

Oprea_Duster_ISU

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a predat miercuri, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, primul lot de autospeciale Dacia Duster destinate inspectoratelor pentru situații de urgență.

Mașinile au fost achiziționate în cadrul amplului program de înnoire a parcului auto al MAI, demarat anul trecut, informează Biroul de Presă.

Cu ocazia predării mașinilor, vicepremierul Gabriel Oprea a declarat că programul de achiziții auto este destinat celor două componente – „zona de prevenire și combatere a criminalității și cea de management a situațiilor de urgență”.

În cazul inspectoratelor pentru situații de urgență, intervențiile în situații limită  fac de multe ori diferența dintre viață și moarte, iar cei care câștigă lupta cu secundele, câștigă vieți. Tocmai de aceea, ne ținem de cuvânt și mergem mai departe cu proiectul nostru de investiții în siguranța și securitatea cetățenilor. În paralel cu eforturile guvernamentale de dotare a inspectoratelor pentru situații de urgență facem demersuri asemănătoare prin programe și finanțări europene în valoare de 250 de milioane de euro

Gabriel Oprea
vicepremierul

Cele 156 de autospeciale Dacia Duster care vor ajunge astăzi la structurile de situații de urgență constituie începutul unui proces care are ca scop îmbunătățirea și modernizarea dotărilor pe care pompierii le folosesc în misiunile de intervenție.

În cadrul programului de modernizare al parcului auto, Ministerul Afacerilor Interne a contractat aproape 2.900 de autospeciale, reprezentând cea mai mare achiziție de acest fel din ultimii ani, cu efecte directe în creșterea nivelului de siguranță al cetățenilor.

Până în prezent, structurile de ordine publică și securitate națională cu atribuții în zona combaterii criminalității au primit 1.617 de autospeciale, urmând ca programul să se încheie în luna iunie, când restul autospecialelor va ajunge la structurile Ministerului Afacerilor Interne.

Andrei Tudor