9.8 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 1:38

Gabriel Oprea a discutat cu secretarul general al Interpol despre românul răpit

spot_img

Interpol are experiență în problematicile de tip terorist

OPREA_MAI

Ministrul afacerilor Interne, viceprim-ministrul pentru securitate națională, Gabriel Oprea, a anunţat, marţi, la cea de-a 43-a Conferinţă Europeană Regională a Interpol, că a discutat cu secretarul general al Interpol, Jürgen Stock, despre cazul românului răpit în Burkina Faso, pentru a obţine un schimb de informaţii, având în vedere faptul că Interpol are o lungă experienţă în problematici de tip terorist.

„Am discutat astăzi cu domnul secretar general al Interpol despre cazul cetăţeanului român răpit în Burkina Faso şi despre evoluţia acestei situaţii. Suntem interesaţi să avem un schimb de informaţii cu Interpol în acest caz, având în vedere experienţa acestei organizaţii în problematicile de tip terorist”, a declarat vicepremierul.

Gabriel Oprea a adăugat că, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, este constituită o celulă de criză încă din luna aprilie, în cadrul căreia sunt analizate toate informaţiile noi legate de această situaţie. Celula de criză este formată din specialişti ai MAE, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Minsiterului Apărării Naţionale şi Administraţiei Prezidenţiale.

Andrei Tudor