14.3 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 17:11

Gabriel Oprea a activat Centrul Operațional al MAI în cazul proiectilului de lângă Parlament

spot_img

Întreaga operațiune de verificare a zonei și de transport al proiectilului s-a încheiat în 2 ore și a decurs în condiții de deplină siguranță, au transmis reprezentanții MAI

Oprea-mai 3

Viceprim-ministrul pentru siguranță națională, ministrul afacerilor interne Gabriel Oprea, a activat, miercuri, Centrul Operațional de Comandă al MAI pentru a se interveni în mod integrat și operativ pentru îndepărtarea oricărui potențial risc, imediat ce a fost semnalată descoperirea unui proiectil în apropierea Palatului Parlamentului.

În cel mai scurt timp o echipă pirotehnică a Unității  Speciale de Intervenție în Situații de Urgență de la Ciolpani a fost alarmată și s-a deplasat în zona respectivă.

Conform procedurilor, până la ajungerea echipei de pirotehniști, cu ajutorul forțelor de Jandarmerie s-a asigurat un perimetru de siguranță, iar echipaje ale Poliției Rutiere au deviat traficul din zonă.

Echipa de pirotehniști a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență a verificat întreaga zonă, fără a fi  identificate alte elemente de muniție. Totodată, verificările au vizat identificarea și a altor stări de potențial pericol și s-au luat măsurile necesare, conform procedurilor standard.

Proiectilul exploziv cu focos, calibru 100 mm, a fost ridicat și transportat în condiții de siguranță la Unitatea Specială de Intervenție de la Ciolpani, unde urmează să fie distrus.

Întreaga operațiune de verificare a zonei și de transport a proiectilului s-a încheiat în 2 ore și a decurs în condiții de deplină siguranță, neexistând niciun pericol pentru cetățeni.

Ministerul Afacerilor Interne
comunicat de presă