4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 0:33
No menu items!

Gabriel Oprea și l-a luat consilier pe protejatul său, Ilie Botoș, detașat ilegal la serviciul secret al Armatei de Oana Schmidt Hăineală

spot_img

Ilie Botos, consilierul lui Gabriel Oprea

Fostul procuror general Ilie Botoș, recent schimbat de la șefia Direcției Generale de Informații a Armatei (unde i-a expirat detașarea prelungită a doua oară ilegal), a ajuns, prin detașarea aprobată de Consiliul Superior al Magistraturii, la Guvern. Dacă inițial s-a crezut că va activa în aparatul premierului Victor Ponta, de fapt, generalul-magistrat a ajuns consilierul viceprim-ministrului Gabriel Oprea, omul care l-a susținut și protejat tot timpul.

Ilie Botoș a aterizat în Guvern în ciuda trecutului său. Se știe că s-a aflat în valul de demisionari, alături de șeful SRI, Radu Timofte, șeful SIE, Gheorghe Fulga, și șeful DGIPI, Virgil Ardelean, din cauza fugii lui Omar Hayssam din țară.

Mai grav decât acest episod este, de fapt, menținerea ilegală a sa la conducerea serviciului secret al Armatei, cu ajutorul președintelui CSM, Oana Schmidt Hăineală, care i-a prelungit detașarea la această instituție a doua oară, cu toate că Legea 303/2004 privind statutul magistraților interzice în mod expres acest lucru.

Andi Topală