17.7 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 13:06
No menu items!

Furtunile au făcut ravagii în țară. Cum va fi VREMEA în weekend. Avertismentul meteorologilor

spot_img

Pompierii au intervenit în 10 judeţe ale ţării, unde s-au înregistrat probleme din cauza vremii: acoperişuri distruse, copaci şi stâlpi de electricitate doborâţi de vântul puternic. 

Reprezentanții Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) au precizat, sâmbătă, într-un comunicat de presă, că pompierii au intervenit în localităţile Baia Mare şi Ulmeni din judeţul Maramureş, acolo unde acoperișurile unor blocuri au fost afectate de furtună, iar un stâlp de electricitate, un stâlp de telefonie şi 20 copaci au fost doborâţi de vânt.

În judeţul Bistriţa-Năsăud, în localităţile Bistriţa, Feldru, Romuli şi Rebrişoara, echipele de intevenţie au înregistrat un acoperiş al unei anexe afectat de furtună, trei copaci și un stâlp de electricitate, doborâţi de vânt.

Aceleaşi probleme, respectiv acoperişuri distruse de vijelii, copaci, dar şi stâlpi de telefonie sau electricitate puşi la pământ de vântul puternic, au fost în judeţele Satu Mare, Suceava, Mureş, Iaşi, Brăila, Arad, Botoşani şi Timiş.

În 96 de localităţi din judeţele Bistrita-Năsăud, Botoşani, Harghita, Iaşi, Maramures, Neamţ, Suceava şi Vaslui sunt semnalate probleme în privința alimentării cu energie electrică.

Până sâmbătă dimineaţă, a fost în vigoare o informare meteorologică de ploi şi vijelii, valabilă pentru Maramureş, Transilvania, Crişana, Banat şi Moldova, precum şi în zonele de deal şi de munte.

Pentru acest weekend, meteorologii anunță, însă, vreme caniculară în majoritatea regiunilor.

Potrivit acestora, valul de caniculă aduce în Romania temperaturi de peste 35 de grade Celsius și un disconfort termic accentuat. Cel mai cald va fi în sudul Olteniei, unde temperaturile ar putea urca până la 37 de grade C.

R.D.