-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 21:20
No menu items!

Furtunile au dat peste cap mersul trenurilor. Întârzieri de sute de minute în Gara de Nord

spot_img

Circulaţia feroviară a fost afectată, sâmbătă, în mai multe zone din țară, din cauza arborilor care au fost rupţi de vântul puternic şi care au avariat liniile de contact ale CFR. În aceste condiţii, mai multe trenuri au fost oprite temporar, în staţiile de pe traseu, până la finalizarea reparaţiilor. Trenuri care ar fi trebuit să ajungă sâmbătă dimineaţă în Gara de Nord din Capitală au întârzieri de sute de minute.

„CFR SA informeaza că circulaţia feroviară se desfăşoară cu dificultăţi pe anumite intervale de staţii de pe raza Regionei CF Brasov. Echipele de intervenţie ale CFR SA intervin pentru remedierea avariilor de la sistemul de alimentare cu energie electrică a liniei de contact”, informează Compania Naţională de căi ferate într-un comunicat de presă.
 
Sâmbătă la orele prânzului, pe relaţia Răstoliţa-Deda Bistra se circulă în continuare cu tracţiune diesel, până la finalizarea intervenţiilor cu drezina pantograf.
 
Conform sursei citate, în noaptea de vineri spre sâmbătă, echipele CFR SA au intervenit pe raza regionalelor Timişoara, Braşov şi Craiova, în condiţiile în care zeci de arbori au avariat liniile de contact din cauza furtunilor puternice în aceste zone. Din această cauză, mai multe trenuri au fost oprite temporar, în staţiile de pe traseu, până la finalizarea reparaţiilor.
 
„Ne cerem scuze pasagerilor pentru disconfort şi îi asigurăm că depunem toate eforturile ca situaţia să revină la normal cât de repede posibil. Echipajele de intervenţie ale CFR SA sunt mobilizate în dispozitiv complet pe parcursul acestui final de săptămână având în vedere şi avertizarea cod portocaliu de furtuni emisă de ANM”, au mai transmis oficialii CFR.
 
Trenuri care ar fi trebuit să ajungă sâmbătă dimineață în Bucureşti, de la Arad, Galaţi şi Slobozia Veche au întârzieri de 390, 240 şi 200 de minute.