FURTUNĂ DE ZĂPADĂ ÎN SUA. Primarul New-York-ului le cere oamenilor să nu iasă din case

Primarul New York-ului, Bill de Blasio, a lansat un apel la adresa locuitorilor metropolei de pe Coasta de Est a SUA solicitându-le să nu-și folosească mașinile în timpul viscolului așteptat la sfârșitul acestei săptămâni și să-și părăsească locuințele doar dacă este absolut necesar, transmite AFP.

Ninsori puternice sunt așteptate la New York de sâmbătă dimineața, căderile de zăpadă urmând să continue până duminică, a anunțat de Blasio într-o conferință de presă. Stratul de zăpadă în metropola de pe Coasta de Est a SUA ar putea atinge 30 – 45 de centimetri grosime, iar vântul va bate violent.

“Nu ieșiți din case decât în caz de urgență”, i-a sfătuit primarul pe newyorkezi. Intervalul de timp în care sunt preconizate cele mai puternice ninsori este de sâmbătă dimineață, de la ora locală 08.00, până la miezul nopții.

Această furtună este din fericire mai slabă decât cea produsă în urmă cu un an, care a dus la interzicerea completă a circulației rutiere și chiar și la închiderea metroului, “dar este destul de serioasă”, conform primarului newyorkez care a mai adăugat că orașul pe care-l conduce este “complet pregătit” pentru a înfrunta viscolul.

R.D.

NICIUN COMENTARIU