-0.9 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 2:19
No menu items!

Furtună puternică în Marea Britanie şi vestul Franţei

spot_img

 storm

Cea mai gravă furtună din ultimii zece ani a afectat luni dimineaţa Marea Britanie, un băiat fiind dat dispărut în Sussex (sud), iar în Franţa circa 10.000 de persoane au rămas fără curent electric în Bretagne (vest).

Un băiat în vârstă de 14 ani a fost dat dispărut după ce a fost luat de valuri în timp ce se afla pe o plajă din Sussex, pe coasta de sud a Angliei.

Furtuna a lăsat fără electricitate peste 10.000 de persoane în Bretagne, fiind însoţită de rafale de vânt ce suflă cu până la 133 de kilometri pe oră în insula Ouessant.

Furtuna ar urma să se îndrepte către nord-vestul Franţei, unde, în noaptea de duminică spre luni, Météo-France anticipează rafale de 120-130 de kilometri pe oră pe litoral.

În Marea Britanie, organismul de previziuni meteorologice Met Office a avertizat că rafalele violente de vânt pot provoca căderi de copaci, avarierea clădirilor, întreruperea electricității şi perturbării transporturilor. Duminică seara în ţară au început să cadă ploi abundente (20-40 de milimetri) care ar urma să dureze între şase şi nouă ore, riscând să provoace inundaţii localizate.

C.A.