6.6 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 0:28
No menu items!

Furtună la liberali

spot_img

Demiteri, derogări, declaraţii incendiare şi acuzaţii de trădare zguduie Partidul Naţional Liberal. Intrarea lui Becali în rândul liberalilor a rupt partidul în două. Tăriceanu îl trimite pe Becali la oi, în timp ce Antonescu îl primeşte cu braţele deschise în partid. Antonescu îşi foloseşte autoritatea tăind în carne vie. I-a schimbat din funcție  pe  președinții filialelor din Mehedinți și Dâmbovița. Au fost dizolvate şi birourile teritoriale din respectivele filiale. A fost demis din funcție președintele PNL Sector 1, Vlad Moisescu, și a fost investi Eugen Nicolăescu.

Chiliman: Antonescu, copia nereuşită a lui Băsescu

 „Antonescu a decapitat cea mai puternică filială a PNL din România. E o zi veselă pentru adversari în primul rând pentru Băsescu, a cărui copie nereuşită este Antonescu. El este un interimar al lui Băsescu”, a declarat Andrei Chiliman. De asemenea, Chiliman este de părere că Antonescu a decapitat filiala pentru a-l înscrie be Becali în partid. „Antonescu a becalizat PNL, dar credibilizarea lui nu compensează cu becalizarea”, a spus Chiliman.

Cred că am datoria faţă de liberali să nu las să ajungă la ei doar minciunile lui Antonescu şi invectivele lui Becali. Dl Antonescu ne acuză pe mine şi Moisescu de trădare in favoarea dlui Băsescu. Ii cer public să-şi retragă afirmaţia. N-o va face pentru că a lipsit de la lecţia de onoare. Îi amintesc că eu, Moisescu şi ceilalti colegi am câştigat cele mai multe din confruntările electorale cu Băsescu si PDL. Dl George Crin Antonescu le-a pierdut deocamdată pe toate. Suntem filiala care a obtinut intotdeauna cele mai bune rezultate impotriva lui Băsescu, inclusiv la referendum, am fost pe primul loc la nivelul Bucureştiului, a încheiat liderul liberal.

Ludovic Orban: Antonescu candidează unde locuiesc. Voi spune după vot cum am votat

“Spre deosebire de Antonescu, rămân credincios celor care mi-au acordat încrederea în 2008, rămân la dispozitia lor să mă judece daca i-am reprezentat corect si dacă merit să îi reprezint în continuare. Spre deosebire de dl Antonescu, care va candida nu în colegiul de Senat din sectorul 1 în care a fost ales mandatul trecut unde va candida Tăriceanu, mă simt onorat că sunt astăzi candidat alături de Tăriceanu într-o perioadă dificilă. Dl Antonescu a ales să candideze într-un colegiu în care domiciliez eu. Votul e secret, şi ca atare nu vă pot spune de acum cum voi vota, dar vă garantez că voi spune cum am votat, după ce voi vota”, a spus la rândul său Orban.

Să vorbeşti de blat cu Băsescu la sectorul 1 e o sfidare şi calomnie pe care nu şi-o poate imagina nimeni, când la sectorul 1 se găseşte Tăriceanu, premierul care a avut singur puterea să îl infrunte pe Băsescu reuşind o guvernare de exceptie. Să vorbeşti de blat cu Băsescu în legătură cu Chiliman, care i-a bătut pe pd-işti cand erau pe val, să vorbeşti de blat cu Băsescu când eu sunt deputat în acest sector mi se pare o împietate si un lucru nedrept al lui Antonescu faţă de mine care stie că nu a existat bătălie cu Băsescu în care să nu mă fi aflat in prima linie a bătăliei, a completat Ludovic Orban.

Vlad Moisescu: Nu m-am născut preşedinte de filială

“Nu m-am născut preşedinte de filială, am început lipind afişe. Nu am vânat functii pentru că nu am dorit să ies in faţă, Nu mă afectează neapărat personal decizia de azi, decât în măsura în care afectează PNL. Mă tem că decizia de azi nu e bună pentru noi din perspectiva bătaliei dure care ne aşteaptă. Ne ocupăm cu răzobaie politicianiste si răfuieli interne. le promitem românilor că suntem oamenii care îi unesc, nu care îi dezbină”, a declarat Moisescu. El a fost demis vineri din funcţia de preşedinte al filialei PNL sector 1.

Reacţia preşedintelui Antonescu nu a întârziat să apară. „Eu nu am acuzat pe nimeni de blat cu Băsescu”, a spus liderul PNL. El a subliniat însă că a luat măsuri dure, dar necesare. (A.M)