6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 11:38
No menu items!

Fundația lui Ștefan Florescu salvează oamenii străzii, în timp ce Primăria Sectorului 6 hibernează. FOTO

spot_img

Fundația „Din Suflet, pentru suflet”, condusă de Ștefan Florescu, se ocupă exact de ceea ce ar trebui să facă Primăria Sectorului 6, dar nu face. Pe lângă deszăpezirea aleilor și străzilor secundare, voluntarii fundației ajută și oamenii străzii, fără locuință.

Voluntarii Fundației „Din Suflet, pentru suflet”, coordonați de președintele Ștefan Florescu, au identificat locurile în care se află oamenii străzii și le-au dat haine groase și hrană caldă, pentru a-i salva de la pericolul hipotermiei. Fundația intervine, astfel, în locul Primăriei Sectorului 6, care ar trebui să aibă grijă de oamenii fără locuință și să-i plaseze în centrele speciale finanțate de la bugetul public local.

Președintele Fundației „Din suflet, pentru suflet” ne-a relatat povestea unuia dintre oamenii străzii preluați de voluntarii săi. „Domnul Ilie Năstase «locuieşte» într-un cort în preajma Pieţei Drumul Taberei, are 49 de ani şi o poveste de viaţă tare tristă, pe care şi-o aminteşte cu lacrimile îngheţându-i pe obraji. Cândva a lucrat şi a avut o viaţă normală…astăzi, rămas pe drumuri, fără documente de identitate, nu se poate angaja, fiindcă nu o poate face doar în baza adeverinţei provizorii pe care o are. Te priveşte demn, în timp ce îţi oferă spre vânzare mărunţişuri pe care le-a strâns din ceea ce alţi oameni aruncă. Vrea să muncească şi încă nu se declară înfrânt de viaţă. Are doar nevoie de sprijinul semenilor şi spera să nu mai fie marginalizat. Îşi doreşte să se facă util şi încă mai spera. Din Suflet, Pentru Suflet, vă expunem povestea lui, întinzând o mâna unui suflet trist, care îşi petrece nopţile geroase într-un cort. I-am oferit haine, paturi şi hrană caldă, incluzându-l în programul social al Fundaţiei”, ne-a declarat Ștefan Florescu.

 

Olimpia Diaconiuc