2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 15:08
No menu items!

Funcţionari bancari, mână-n mână cu firmele fantomă

spot_img

Diicot

DIICOT a făcut, joi, 10 percheziţii la sediile sociale şi la punctele de lucru ale mai multor firme din Portul şi judeţul Constanţa, precum şi din judeţele Braşov şi Buzău şi din municipiul Bucureşti. Opt suspecţi, administratori de firme, sunt acuzaţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii susţin că doi dintre principalii suspecţi au înfiinţat din 2010 până în 2012 mai multe firme pe numele unor cetăţeni români şi moldoveni, cu sedii şi puncte de lucru fictive, folosite pentru facturări în fals de servicii şi lucrări.

Lucrările au  fost contractate de o societate comercială din portul Constanţa, iar cu complicitatea administratorului acesteia, o parte dintre ele au fost subcontractate în mod fictiv firmelor fantomă, facturile de plată pentru operaţiunile fictive fiind înregistrate în evidenţele contabile.
comunicat DIICOT

Procurorii DIICOT susţin că beneficiari erau coordonatorii grupului, la care ajungeau banii din TVA la plăţile fictive. Procurorii au ridicat la percheziţii documente financiar-contabile, documente privind operaţiunile comerciale derulate, documente bancare, contracte comerciale şi 27 de hard-diskuri.

Maia Constantin