8.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 4:40

Fumio Kishida a fost ales prim-ministru al Japoniei

spot_img

Moderatul Fumio Kishida a fost ales, miercuri, la conducerea Partidului Liberal-Democrat în Japonia, cu o largă majoritate, în fața contracandidatului său Taro Kono, şi şi-a asigurat desemnarea sa ca viitor prim-ministru cu ocazia şedinţei din 4 octombrie a parlamentului, transmit AFP şi Reuters, potrivit Agerpres.

Fost ministru de externe, Kishida în vârstă de 64 de ani, a obţinut 257 de voturi în al doilea tur de scrutin intern al LDP, faţă de 170 voturi pentru Taro Kono, unul dintre politicienii japonezi cei mai cunoscuţi, în prezent responsabil pentru campania de vaccinare anti-COVID-19.

Fumio Kishida ar urma să îi succeadă lui Yoshihide Suga în funcţia de prim-ministru, în contextul în care LDP deţine majoritatea în camera inferioară a parlamentului Japoniei.

Suga a anunţat că renunţă la post după aproximativ un an la putere, perioadă în care a fost criticat dur pentru modul de gestionare a crizei cauzate de pandemia de coronavirus.

Viitorul premier va trebui să îmbunătăţească imaginea partidului său în rândul populaţiei, întrucât în noiembrie sunt programate alegeri pentru camera inferioară a parlamentului japonez.