6.1 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 11:01
No menu items!

Frontiera turcă, închisă. Nu se poate ieși spre Bulgaria și Grecia

spot_img

Consulatul General al României la Izmir a anunțat, sâmbătă, că punctele de de trecere a frontierei terestre turce spre Bulgaria și Grecia, pe sensul de ieșire din Turcia, sunt închise. Aeroporturile din Turcia sunt, însă, deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter – Bodrum, Antalya.

“Potrivit informațiilor obținute în această dimineață de la Poliția de Frontieră din Turcia, aeroporturile din Turcia sunt deschise, inclusiv cele pe care operează cursele charter (Bodrum, Antalya).

Punctele de trecere a frontierei pe cale terestră sunt deschise pe sensul de intrare în Turcia, dar sunt închise pe sensul de ieșire, atât spre Bulgaria, cât și spre Grecia. Reprezentanții Poliției de Frontieră nu au putut preciza când ar putea fi deschisă frontiera terestră. Vă sfătuim să nu plecați spre România înainte de a se lămuri situația la frontiere“, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Consulatului General al României la Izmir.

Sursa citată mai precizează că reprezentanții Consulatului “țin legătura cu autoritățile pentru transmiterea de informații în acest sens cât mai rapid posibil”.

R.D.