14 C
București
vineri, 31 martie 2023 - 14:59
No menu items!

Front comun interpolițienesc pentru combaterea criminalității violente

spot_img

Luni, la Roma s-a desfășurat o conferință ministerială a statelor membre OIPC (Organizaţia Internaţională de Poliţie Criminală)-INTERPOL la care s-a discutat adoptarea unei declaraţii comune de angajare în direcţia întreprinderii măsurilor necesare pentru a face faţă provocărilor ridicate de criminalitatea violentă contemporană.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), o delegaţie a MAI condusă de şeful Departamentului Schengen, Afaceri Europene şi Relaţii Internaţionale, chestor-şef de poliţie Marian Tutilescu, şi din care a făcut parte şi inspectorul general al Poliţiei Române, chestor principal de poliţie Petre Tobă, a participat luni la Conferinţa Ministerială cu tema ‘Provocările cu care se confruntă Poliţia în combaterea criminalităţii violente contemporane’, organizată la Roma, în deschiderea celei de-a 81-a Adunări Generale a OIPC-INTERPOL.

 Cu acest prilej, Marian Tutilescu a avut o întrevedere oficială cu Roland K. Noble, secretar general al OIPC-INTERPOL, în care cei doi au trecut în revistă stadiul colaborării României cu organizaţia internaţională de poliţie criminală. Oficialul român a prezentat demersurile iniţiate de MAI pentru crearea cadrului legal necesar asigurării reprezentării României la Secretariatul General al organizaţiei.

 De asemenea, urmare a invitaţiei adresate de reprezentantul conducerii MAI, secretarul general al OIPC-INTERPOL şi-a manifestat interesul efectuării unei vizite oficiale în România la începutul anului viitor.

Inspectorul general al Poliţiei Române a avut o întâlnire bilaterală cu directorul general al Siguranţei Publice şi Şeful Poliţiei de Stat italiene, Antonio Manganelli, în timpul căreia au făcut o scurtă trecere în revistă a stadiului cooperării poliţieneşti româno-italiene, convenind asupra continuării şi consolidării acesteia.