10.5 C
București
marți, 19 octombrie 2021 - 3:17

Frittata cu legume

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

frittata_legume

Ingrediente:

  • 6 ouă,
  • 1 morcov,
  • 10 buchețele de broccoli,
  • 5  buchețele conopidă,
  • ½ ardei gras,
  • 1 linguriță ulei,
  • sare,
  • piper,
  • brânză de capră.

Mod de preparare:

Se spală legumele, buchețelele de broccoli se desfac în buchețele mai mici, la fel și conopida, iar ardeiul se taie julien și morcovul felii.

frittata_legume1

Se încinge o cratiță, se toarnă și lingurița de ulei și se sotează legumele, presărând peste ele sare și puțin piper.

frittata_legume2

Între timp, se bat bine ouăle  într-un bol, cu puțină sare și puțin piper.

După ce legumele s-au sotat, se toarnă peste ele ouăle bătute, se presară brânza de capră, rasă și se introduce tava la cuptorul încălzit la 165 grade pentru 10 minute.

frittata_legume3

Se servește caldă, ca atare sau cu salată verde.

frittata_legume4

Poftă bună!

frittata_legume5

Nicoleta Popa