vineri, 30 octombrie 2020 - 3:20

Friptură delicioasă de curcan

Franța și Germania au intrat în blocaj pentru o lună. Parlamentul spaniol a aprobat urgența sanitară pentru șase luni

Noile măsuri sunt cele mai dure din primăvară și urmează restricțiilor din Spania și Italia, menite să reducă răspândirea virusului și să ușureze tensiunea...

Lider PNL din Timișoara: Am obosit de Iohannis. Urăsc trădătorii

Fostul consilier personal al ex-primarului Timișoarei, Nicolae Robu, a postat pe Facebook un mesaj acid la adrea partidului și al lui Klaus Iohannis.  Directorul Pieţe...

Mihai Tudose prevestește dezastrul: „După alegeri vor închide tot”

Fostul premier Mihai Tudose susține că liberalii nu vor lua nicio măsură înaintea alegerilor, dar forțează organizarea acestora în 6 decembrie pentru ca apoi...

Îndepărtat de PSD din toate funcțiile, Marian Oprișan a câștigat locul de vicepreședinte al CJ Vrancea

Fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan, a fost desemnat, joi, drept vicepreședinte al instituției, cu majoritate de voturi.  După ce a fost îndepărtat...

Friptură delicioasă de curcan

Pentru că este gustoasă, săţioasă, dietetică şi sănătoasă, carnea de curcan este din ce în ce mai apreciată în România. Carnea de curcan este o sursă de proteine, seleniu, vitaminele B6 şi B12, aminoacizi şi zinc. Carnea albă de curcan constituie baza unor preparate culinare excelente – gătită la cuptor, are cea mai neînsemnată cantitate de grăsimi saturate sau colesterol dintre toate tipurile de carne.

Serotonina responsabilă de creşterea bunei dispoziţii se află tot în carnea de curcan, iar proteinele speciale conţinute menţin nivelul optim de testosteron la bărbaţi. Aminoacizii conţinuţi sunt necesari sistemului imunitar, care omoară celulele canceroase.  Triptofanul conţinut joacă un rol foarte important în stimularea sistemului imunitar, combaterea insomniei si instalarea unei stări propice de somn şi relaxare. Carnea de curcan conţine purină, ce-i ajută pe bolnavii de gută.

Carnea de curcan este mai sănătoasă și conține mai puțin colesterol decât carnea de pui, dar are nevoie de mai mult timp pentru a fi gătită. Este indicată consumarea ei de către persoanele care țin dietă și vor să slăbească. O porție de carne de curcan, la cuptor sau la grătar, însoțită de o salată, constituie un fel principal gustos și sănătos. Cu o garnitură de cartof dulce sau ciuperci de pădure şi ardei capia copt, câţiva căței de usturoi, foi de dafin, o crenguță de rozmarin, boabe de piper, sare, boia dulce, ulei de măsline şi vin alb, chiar şi cei mai pretenţioşi musafiri pot fi cuceriţi.

Roxana Mera

Previziune sumbră a lui Alexandru Rafila. La ce număr de infectări va ajunge România

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, medicul Alexandru Rafila, a făcut, joi, o previziune sumbră pentru țara noastră în cazul epidemiei de coronavirus. Alexandru...

Hunor: Nu știm nimic despre ce face Guvernul cu pandemia. Știm doar ce ne spune președintele

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat nemulțumit de lipsa de transparență a autorităților în privința epidemiei de coronavirus. „Noi nu știm ce recomandări există din partea...

Batjocură sau incompetență? Monica Anisie digitalizează educația cu un site fără conținut

O platformă folosită în cadrul programului de digitalizare a sistemului de educație din România a fost lansată fără a conține date și informații complete,...

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, 5 ani de închisoare cu executare

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a fost condamnat definitiv, joi, la 5 ani de închisoare cu executare, potrivit portalului Curții de Apel București. Bogdan...

Prima țară care pregătește planul de război pentru a lupta cu noul coronavirus

Autoritățile uneia dintre cele mai prospere țări din Europa, lovite grav de pandemia de coronavirus, iau în calcul foarte serios introducerea de măsuri valabile...