29.2 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 20:32
No menu items!

Frigiderul conține circa 8.000 de bacterii pe centimetru pătrat

spot_img

 frigider

Un grup de cercetători britanici a descoperit în urma unui studiu, că frigiderul este unul dintre locurile cele mai periculoase din casă, în care se adună în medie 7.850 de tipuri de bacterii dintre cele mai dăunătoare, potrivit dailymail.com.

Spatiul din frigider poate conține un număr de bacterii de 750 de ori mai mare decât nivelul considerat sigur, printre acestea numărându-se E.coli, salmonela și listeria.

Testele din 30 de sertare pentru legume din frigidere au scos la iveală că acestea conțineau în medie 7.850 de colonii de bacterii pe centimetru pătrat, unele dintre ele având chiar și 129.000 de colonii.

Comisia Europeană recomandă ca numărul bacteriilor care se află în locurile în care sunt depozitate alimentele să fie între 0 și 10 colonii pe centimetru pătrat.

Biologii îndeamnă să se folosească frigiderele care au mai multe compartimente în care legumele pot fi depozitate separat, sau a aparatelor care au filtre microbiene. Păstrarea curățeniei în sertarele în care păstrați legumele este, de asemenea, esențială.

C.A.