3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:06
No menu items!

Fregata USS Taylor, în Marea Neagră pentru “promovarea păcii şi stabilităţii în regiune”

spot_img

USS_Taylor

Fregata USS Taylor a intrat în Marea Neagră marţi. Potrivit anunțului făcut pe site-ul propriu de US Navy (marina americană), fregata va “promova pacea şi stabilitatea în regiune”, în contextul crizei ucrainene.

Marina americană operează în mod constant nave în Marea Neagră, cu respectarea Convenţiei de la Montreux şi legislaţiei internaţionale, se mai precizează în comunicatul de presă al US Navy.

Misiunea acestei nave din clasa Oliver Hazard Perry (FFG 50), cu baza la Jacksonville (Florida), este să “asigure aliaţii NATO de angajamentul US Navy faţă de consolidarea angajamentului şi îmbunătăţirea interoperabilităţii în atingerea unor obiective comune în regiune“, anunţă Marina americană.

USS Taylor a fost supusă recent unor reparaţii la o bază din Golful Suda, în nord-vestul Greciei, iar după o serie de teste pe mare privind performanţele, navigabilitatea, viteza şi manevrabilitatea, fregata şi-a reluat operaţiunile.

Nava americană este mobilizată în cadrul unei misiuni multirol, în zona de operaţiuni a Flotei a VI-a a Statelor Unite, cu scopul de a contribui la securitatea maritimă, de a efectua misiuni de anternament bilaterale şi multilaterale şi de a susţine operaţiuni şi mobilizări NATO în regiune.

Flota a VI-a, cu sediul la Napoli (Italia), efectuează o gamă completă de operaţiuni în domeniul securităţii maritime şi misiuni de cooperare în domeniul securităţii în teatru, împreună cu aliaţi şi parteneri din cadrul unor agenţii, cu scopul de a consolida securitatea şi stabilitatea în Europa şi Africa.

R.D.