22.3 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 22:45
No menu items!

UPDATE. Fregată rusă, lovită cu rachete de ucraineni, în Marea Neagră. Reacția Kremlinului

spot_img

O navă de război rusă, care opera în Marea Neagră, ar fi fost lovită de rachete de croazieră ucrainene, iar fregata ar fi afectată de un incendiu în urma loviturii, scrie Kyiv Independent, citând diverse informații din surse ucrainene.

UPDATE ORA 20

Fregata rusă Amiral Marakov ar fi fost atacată şi avariată de o rachetă antinavă ucraineană de tip Neptune, în apropiere de Insula Şerpilor din Marea Neagră, potrivit mai multor surse ucrainene, relatează Kiev Post, conform news.ro. Potrivit primelor informații, nava ar fi fost în flăcări.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Potrivit informațiilor neverificate care circulă încă de joi noapte pe rețelele de socializare, ar fi vorba despre fregata Amiral Makarov, cea mai importantă navă rusească din Marea Neagră după scufundarea Moskva.

Amiralul Makarov, o fregată nouă (lansată în 2012, pe deplin operațională din 2017), face parte din clasa Amiral Grigorovici, care include nava Grigorovici și Amiral Essen.

Agenția de știri UNIAN, citând site-ul de știri Dumskaia din Odesa, a scris că este vorba despre o fregată aflată în apropierea Insulei Șerpilor. Site-ul Gruz200, de obicei o platformă de știri militare de încredere, a scris că o sursă navală a confirmat că o rachetă anti-navă ucraineană Neptun a lovit nava.

Dumska scrie și ea că o rachetă ucraineană Neptun a lovit nava și că „un număr mare” de avioane rusești se învârteau deasupra vasului.

Un sistem de urmărire a navelor maritime a arătat că o navă de salvare rusă identificată ca fiind SPK-46150 se îndrepta spre locație în urma unui apel de joi seara târziu.

Kremlinul a transmis că nu are nicio informație despre un presupus atac asupra unei nave de război rusești în Marea Neagră.   

„Nu, nu avem astfel de informații”, a declarat, vineri, Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor.

                                                                                                                Adina Silav