1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 8:23
No menu items!

Fraudă la Ministerul rus al Apărării. Două persoane au fost arestate.

spot_img

Ministerul rus al Apararii

Reprezentanții comisiei de anchetă rusă au declarat vineri că directorul general al societăţii “Securitate şi comunicare” asociate Ministerului rus al Apărării şi contabilul său au fost arestaţi pentru presupusa deturnare a sumei de peste un milion de euro, în cadrul unui scandal care a condus la demiterea săptămâna trecută a ministrului Anatoli Serdiukov.

Cei doi responsabili sunt suspectați de deturnare de fonduri ale Ministerului Apărării dedicate întreţinerii cazărmilor militare.

Ministerul rus al Apărării a semnat în 2010 un acord cu societatea “Securitate şi comunicare” pentru efectuarea unor lucrări de întreţinere a clădirilor acestuia, care însă nu au fost niciodată demarate. În pofida acestui aspect, responsabilii Ministerului şi ai companiei au “semnat documente fictive care atestau că lucrările au fost realizate, precum şi facturi”, pentru o sumă de 1,3 milioane de euro, potrivit comisiei.

Noua anchetă survine în contextul în care săptămâna trecută, ministrul apărării Anatoli Serdiukov a fost demis pe fondul unui scandal de fraudă cu privire la vânzarea unor bunuri ale ministerului.

În acest sens, la finalul lunii octombrie, mai multe anchete au fost demarate asupra societăţii Oboronservis, asociată de asemenea Ministerului Apărării, prejudiciul la bugetul statului fiind estimat la cel puţin  100 milioane de euro.