6.2 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 11:03

Fratele lui Sile Pietroi, reținut după ce a spart un apartament în Capitală

spot_img

Fratele lui Sile Pietroi, reținut după ce a spart un apartament

Sorin Radu Fierbântu, unul dintre cei trei fraţi ai interlopului Sile Pietroi, a fost prins de poliţiştii bucureşteni, marţi, la scurt timp după ce, împreună cu trei complici, a spart un apartament din sectorul 2 al Capitalei.

Surse judiciare au precizat pentru Sursa Zilei că Fierbântu era supravegheat de aproape o săptămână de ofițeri ai Direcţiei de Operaţiuni Speciale, după ce judiciariştii bucureşteni intraseră în posesia unor informaţii potrivit cărora acesta punea la cale o spargere.

În timp ce era supravegheat de poliţişti, fratele lui Sile Pietroi, împreună cu Bogdan Nicolae, zis Bondaru, Daniel Solomon, zis Danezu, şi Alexandru Badea au mers la un bloc de 10 etaje de pe strada Doamna Ghica. Danezu şi Alexandru Badea au rămas afară ca să supravegheze zona, iar Fierbântu şi Bogdan Nicolae au spart yala unui apartament în care se aşteptau să găsească sume mari de bani şi obiecte de valoare. În cele din urmă, nu au reuşit să fure decât 550 de lei, au precizat sursele citate.

Hoții au fost prinşi şi încătuşaţi la puţin timp după spargere, când încercau să fugă din zonă cu un autoturism. În portbagajul maşinii au fost găsite mai multe unelte folosite, de obicei, de spărgători, cum ar fi o gură de lup şi pânze de bomfaier, dar şi mănuşi, cagule şi spray-uri lacrimogene pe care, cred anchetatorii, cei patru intenţionau să le folosească în cazul în care proprietarii apartamentelor sparte i-ar fi surprins în timpul spargerii.

Cei patru vor fi prezentaţi magistraţilor, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

În septembrie 2011, un alt frate al lui Sile Pietroi, Ştefan Fierbântu, a fost arestat la Satu Mare pentru trei tentative de furt.

Raluca Dan