15.3 C
București
sâmbătă, 8 mai 2021 - 21:52

Fratele lui Nicu Gheară a făcut infarct în arest

Fratele omului de afaceri Nicu Gheară, Constantin Gheară, cercetat de DIICOT într-un dosar privind fraude cu carduri bancare, a suferit, săptămâna trecută, un infarct, în celula în care este deținut din arestul Poliției Capitalei.

Tică Gheară a acuzat, joi, „grave probleme cardiace”, după cum a declarat pentru Sursa Zilei un medic al serviciului de ambulanță, fiind transportat de urgență la spital. După două zile de îngrijiri medicale, Constantin Gheară a fost adus înapoi în arest, fiind acum singur în celulă, sub strictă supraveghere de specialitate.

Potrivit DIICOT, „acţiunea vizează destructurarea unor grupuri infracţional organizate transfrontaliere, specializate în  săvârşirea infracţiunilor de acces fără drept la un sistem informatic, deţinere de echipamente în vederea falsificării şi falsificarea de instrumente de plată electronică, punerea în circulaţie de instrumente de plată falsificate şi efectuarea de operaţiuni frauduloase cu instrumente de plată electronică”. Aceeași sursă susține că grupările vizate de procurori erau constituite din peste 100 de persoane, iar „liderii au fost identificaţi ca fiind Gheară Constantin, zis Tică, 53 de ani, Ursu Romeo, zis Boenică,  45 de ani, Ghiuri Lucian zis Piticu, 45 de ani,  şi Şerban Relu, 57 de ani”.

Într-o postare pe blogul personal, omul de afaceri Nicu Gheară susține că este o pură coincidență de nume între cel anchetat de DIICOT pentru fraude cu carduri bancare și fratele său, care „nu a avut, nu are şi nici nu va avea vreodată vreo treabă cu persoanele anchetate de DIICOT”.

Andrei Tudor

FOTO evz.ro