24.3 C
București
sâmbătă, 12 iunie 2021 - 15:29

Fratele lui Ion Dolănescu, reținut. Acuzat, alături de zeci de lăutari, că a încasat ilegal indemnizații. Prejudiciu uriaș

spot_img

Zeci de lăutari din Dâmboviţa au fost reţinuţi, fiind acuzaţi că luat bani pe nedrept de la stat, aducând dovezi false potrivit cărora activitatea lor a fost afectată de pandemia de COVID-19. Printre aceștia se află și fratele regretatului artist Ion Dolănescu – Constantin Dolănescu.

„Ca urmare a activităţilor de cercetare desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, fals, uz de fals şi fals în declaraţii, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au pus în aplicare 24 de mandate de aducere. Toate persoanele au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri”, se arată într-un comunicat al IPJ Dâmboviţa.   

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, în perioada octombrie 2020- aprilie 2021, cu ajutorul administratorilor a două societăţi comerciale, ar fi fost întocmite în fals contracte de prestări servicii din care să rezulte că activitatea artistică a banuiților ar fi fost afectată de pandemia de COVID – 19.

În baza declaraţiilor întocmite în fals, lăutarii ar fi obţinut indemnizaţii din partea Agenţiei de Plăti şi Inspecţie Socială, fiind creat un prejudiciu de 1.550.000 de lei.  Printre cei vizaţi de anchetă se află şi fratele regretatului artist Ion Dolănescu – Constantin Dolănescu.  

Cele 23 de persoane urmează să fie prezentate, joi, Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgovişte pentru dispunerea unor măsuri preventive.