10.5 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 15:59
No menu items!

Fratele lui Dinel Staicu, reţinut în dosarul judecătoarelor de la Tribunalul Bucureşti

spot_img

Fratele lui Dinel Staicu, reținut
foto: e-stireazilei.ro

Fratele omului de afaceri Dinel Nuţu (fost Staicu), Marian Staicu, a fost reţinut pentru 24 de ore, miercuri, de procurorii anticorupţie, care îl acuză de dare de mită şi cumpărarea influenţei judecătoarelor Viorica Dinu şi Antonela Costache de la Tribunalul Bucureşti.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Marian Staicu le-a dat 80.000 de euro celor două judecătoare, care, în schimb, au lăsat să se creadă că au influenţă asupra colegilor judecători, pentru a-i determina să pronunţe o soluţie de punere în libertate a lui Dinel Staicu. Cei 80.000 de euro ar fi fost daţi cu ajutorul inculpatei Răducan Ileana Alina (avocat în Baroul Dolj) şi a altei persoane, precum şi prin intermediul inculpatului Vasilescu Sorin, grefier la Tribunalul Bucureşti, mai arată DNA într-un comunicat remis joi.

Marian Staicu va fi prezentat judecătorilor Curții de Apel Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Judecătoarele Viorica Dinu şi Antonela Costache, acuzate de fapte de corupţie, se află în continuare în arest, după ce, pe 20 martie, Curtea Supremă le-a respins definitiv recursurile la măsura preventivă dată de Curtea de Apel Bucureşti. În același timp, magistrații Curții Supreme au menţinut măsura arestării preventive în cazul altor patru inculpaţi din acelaşi dosar, respectiv, avocata Ileana Răducan, Marian Vasile, Angela Cîrlan şi Marius Neagu. De asemenea, Curtea Supremă a admis recursul procurorilor în privinţa lui Marian Catrin, hotărând arestarea preventivă a acestuia.

Sursa Zilei