24.1 C
București
duminică, 26 mai 2024 - 14:52
No menu items!

Franța: Migranți afgani, găsiți aproape degerați într-un camion românesc

spot_img

Cei șase migranți, bărbați cu vârste cuprinse între 17 și 20 de ani, au fost instalați în aceste camioane „fără să vrea”, de către persoane care aparțin probabil unor rețele criminale, a explicat procurorul francez Jura Lionel Pascal.

Le era foame, le era frig. Cei șase refugiați afgani, dintre care patru susțin că sunt minori, au fost descoperiți marți, 12 ianuarie, într-un camion provenind din România, relatează presa franceză.

Șoferii au fost exonerați, ei fiind cei care au alertat jandarmeria, după ce  au fost speriați de zgomotele din propriile camioane, într-o zonă de odihnă a autostrăzii din Arlay (A39).

Au fost descoperiți șase migranți într-o situație dificilă, „grav afectați de frig”, a precizat procurorul. Temperaturile erau foarte scăzute la începutul săptămânii în Franche-Comté, luni, 11 ianuarie, până la -26 grade în Haut-Jura.

Patru dintre migranți au fost duși la spital. Ei cred că s-au urcat în camioane în România, dar, potrivit celor doi șoferi de camioane, este mai probabil ca aceștia să se fi încărcat în Bulgaria.