23 C
București
joi, 7 iulie 2022 - 17:25
No menu items!

Franța interzice evenimentele în aer liber din cauza caniculei care lovește Europa

spot_img

Evenimentele publice în aer liber au fost interzise într-o zonă din Franța, în contextul în care un val de căldură record a cuprins, sâmbătă, Europa. Concertele și marile adunări publice au fost anulate în regiunea Gironde, în jurul orașului Bordeaux.

Unele părți ale Franței au atins, sâmbătă, 40 de grade Celsius. Oamenii de știință spun că perioadele de căldură intensă devin tot mai frecvente și mai durabile ca urmare a încălzirii globale. Spania, Italia și Marea Britanie se confruntă, de asemenea, cu temperaturi ridicate.

În Gironde, oficialii au declarat că evenimentele publice, inclusiv unele dintre celebrările oficiale ale Rezistenței din 18 iunie, vor fi interzise până la sfârșitul valului de căldură”.

De asemenea, sunt interzise evenimentele în interior, în locuri fără aer condiționat.

„Toată lumea se confruntă acum cu un risc pentru sănătate”, a declarat oficialul local Fabienne Buccio pentru radio Bleu. Ministerul francez de Interne a avertizat populația să fie extrem de prudentă și să nu se expună la intemperii.

Meteorologul de stat Meteo France a declarat că a fost cea mai timpurie perioadă de caniculă care a lovit vreodată țara, care a fost cauzată de o masă de aer cald care se deplasează dinspre nordul Africii.

Temperaturile ar putea atinge 39 grade Celsius în Paris, iar seceta a crescut, de asemenea, riscul de incendii, a declarat meteorologul.